Evanghelia dupa Pilat, editia a II-a
de Eric-Emanuel Schmitt
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7303

26,01 lei

Evanghelia dupa Pilat, editia a II-a , Eric-Emanuel Schmitt - editura Humanitas Romanul Evanghelia dupa Pilat a fost tradus in peste 20 de limbi. In gradina Ghetsimani, un barbat asteapta sa... citeste mai mult

Cantitate:

Evanghelia dupa Pilat, editia a II-a , Eric-Emanuel Schmitt - editura Humanitas

Romanul Evanghelia dupa Pilat a fost tradus in peste 20 de limbi. In gradina Ghetsimani, un barbat asteapta sa fie prins si dat pieirii. Numele lui este Iesua, si e fiul unui dulgher umil din Nazaret. Dar cum se face ca este dusmanul Cezarului si al Sinedriului? Cum de-a ajuns acest nazarinean sa fie o amenintare pentru puterea lumeasca si cea a lui Dumnezeu? Soarta ii este pecetluita. Nu va vedea Ierusalimul in sarbatoarea Pastilor. Va muri pe cruce, si o stie.

Pilat din Pont i-a hotarat moartea fara sa clipeasca, nebanuind ca, trei zile mai tarziu, zvonul Invierii va incinge spiritele si asa nesupuse ale iudeilor. Dar Imperiul domneste prin ratiune. Asa ca pretorul va trebui sa demonteze legenda primejdioasa pe cale de-a se naste. Astfel incepe calatoria lui Pilat: ca o ancheta. Reprezentantul Romei si al ordinii aduna marturii si respinge sau demonstreaza teorii si ipoteze. Insa treptat ratiunea incepe sa sovaie si trebuie sa se plece in fata evidentei. Pilat nu se afla in fata unei enigme, ci a unui mister mai inalt. Pilat nu-l poate dezlega. Ii mai ramane doar sa se indoiasca. Sau sa creada.

Sursa: www.humanitas.ro

Autor:
Eric-Emanuel Schmitt
Traducere:
Alexandra Medrea
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2015
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
244
Limba:
Romana
Cod:
978-973-689-989-8

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie