Estul naivitatilor noastre
de Gabriel Liiceanu
(0 opinii)
Cod produs: C396

Pret: 37,56 lei

Estul naivitatilor noastre, Gabriel Liiceanu - Editura Humanitas„In aceste pagini cuvintele sunt mobilizate intr-un regim de urgenta. In joc este o reparatie a Istoriei si incercarea de a ie...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Estul naivitatilor noastre, Gabriel Liiceanu - Editura Humanitas

„In aceste pagini cuvintele sunt mobilizate intr-un regim de urgenta. In joc este o reparatie a Istoriei si incercarea de a iesi dintr-un trecut traumatic. Se traieste cu teama ca s-ar putea intampla din nou ceva rau, altfel rau decat inainte, folosindu-se materialul, distorsiunile si tehnicile cu care operase raul de pana atunci. Pericolul este o noua adjudecare a scenei publice de catre vechii protagonisti, care sunt pe cale sa-si schimbe costumele si sa-si distribuie rolurile pentru a juca in noua piesa. Una care, pe afisele Istoriei, nu mai poarta titlul de «socialism victorios», ci de «democratie» si de «piata libera». Iar noua ni se cere sa asistam la spectacol – dar fara comentarii! 

– si sa admiram «consensual» performantele contorsionistilor de profesie.

Or, tocmai despre comentarea noii piese a istoriei e vorba in aceasta carte. Ea poate fi revendicata de catre orice carturar naiv. Adica de catre cel care nu poate riposta decat cu mainile goale (cu «cuvintele goale») la marile manevre politice si la infrastructurile mistificarii.“ (Gabriel LIICEANU)

citeste mai mult
Autor:
Gabriel Liiceanu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789735034900

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie