Este Dumnezeu fericit?
de Leszek Kolakowski
(0 opinii)
Cod produs: C478

38,54 lei

Este Dumnezeu fericit?, de Leszek Kolakowski - carti filosofie Libraria BizantinaCarte recomandata de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan #libraripentruozi, in seara de miercuri, 25 mai, 2016...
citeste mai mult

Cantitate:

Este Dumnezeu fericit?, de Leszek Kolakowski - carti filosofie Libraria Bizantina

Carte recomandata de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan #libraripentruozi, in seara de miercuri, 25 mai, 2016, la Libraria Bizantina.

Leszek Kołakowski a fost un filozof polonez, cu toate implicatiile acestui statut intelectual. In 2009, cand a trecut in lumea dreptilor, era celebrat universal drept filozoful „Solidaritatii“, ganditorul care, alaturi de Papa Ioan-Paul II si disidentii polonezi, a formulat ideile ce au dus la aparitia unei miscari sociale non-violente antitotalitare, o revolutie a clasei muncitoare, poate unica, daca a existat vreuna vreodata, care a generat caderea regimului comunist in Polonia si a declansat transformarile din 1989.

Scriitor desavarsit si teoretician captivant, Leszek Kołakowski a incarnat ceea ce Thomas Mann definea drept nobletea spiritului. Istoricul Tony Judt l-a numit corect „ultimul cetatean ilustru al Republicii Literelor din secolul XX“. Ceea ce face gandirea lui Kołakowski atat de interesanta este vibranta ei viata interioara, modul original de a impune asocieri intelectuale si prezenta permanenta a unei perspective morale. Kołakowski a ramas fidel principiului ca adevarul exista si nu poate fi divizat in elemente care se afla in conflict.

In toata opera sa, marturie a cautarii neobosite a demnitatii intr-un secol in care a renascut barbaria si regimurile totalitare au ucis milioane de oameni in numele unor minciuni ideologice fetisizate, Leszek Kołakowski a aparat eroic valori precum libertatea, civilitatea si responsabilitatea.

Vladimir Tismaneanu

 

Sursa: www.curteaveche.ro

Autor:
Leszek Kolakowski
Editura:
Curtea Veche
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-606-588-695-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie