Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Este Dumnezeu fericit?

Mai multe poze

Este Dumnezeu fericit?
38,54 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Este Dumnezeu fericit?, de Leszek Kolakowski - carti filosofie Libraria Bizantina

 

Carte recomandata de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan #libraripentruozi, in seara de miercuri, 25 mai, 2016, la Libraria Bizantina.

Leszek Kołakowski a fost un filozof polonez, cu toate implicatiile acestui statut intelectual. In 2009, cand a trecut in lumea dreptilor, era celebrat universal drept filozoful „Solidaritatii“, ganditorul care, alaturi de Papa Ioan-Paul II si disidentii polonezi, a formulat ideile ce au dus la aparitia unei miscari sociale non-violente antitotalitare, o revolutie a clasei muncitoare, poate unica, daca a existat vreuna vreodata, care a generat caderea regimului comunist in Polonia si a declansat transformarile din 1989.

 

Scriitor desavarsit si teoretician captivant, Leszek Kołakowski a incarnat ceea ce Thomas Mann definea drept nobletea spiritului. Istoricul Tony Judt l-a numit corect „ultimul cetatean ilustru al Republicii Literelor din secolul XX“. Ceea ce face gandirea lui Kołakowski atat de interesanta este vibranta ei viata interioara, modul original de a impune asocieri intelectuale si prezenta permanenta a unei perspective morale. Kołakowski a ramas fidel principiului ca adevarul exista si nu poate fi divizat in elemente care se afla in conflict.

 

In toata opera sa, marturie a cautarii neobosite a demnitatii intr-un secol in care a renascut barbaria si regimurile totalitare au ucis milioane de oameni in numele unor minciuni ideologice fetisizate, Leszek Kołakowski a aparat eroic valori precum libertatea, civilitatea si responsabilitatea.

Vladimir Tismaneanu

 

Sursa: www.curteaveche.ro

Descriere

Autor: Leszek Kolakowski

Traducere: --

Editura: Curtea Veche

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-588-695-7

SUGESTII