• Eseu despre orbire
    Eseu despre orbire

    Eseu despre orbire ...

Cod produs: CFAS1-7211

Eseu despre orbire

Autor: Jose Saramago

Eseu despre orbire, Jose Saramago - Editura Polirom Carte recomandata de Dorina Chiriac, ca # librarpentruozi , in seara de miercuri, 16 martie, 2016, la Libraria Bizantina. Traducere din li...

Pret: 18,25 lei

Cantitate:

Eseu despre orbire, Jose Saramago - Editura Polirom

Carte recomandata de Dorina Chiriac, ca # librarpentruozi , in seara de miercuri, 16 martie, 2016, la Libraria Bizantina. Traducere din limba portugheza de Mioara Caragea Premiul Nobel pentru Literatura 1998 Eseu despre orbire a fost ecranizat in anul 2008, in regia lui Fernando Meirelles, cu Julianne Moore si Mark Ruffalo in rolurile principale. Eseu despre orbire este un roman cutremurator, o marturie a neincrederii autorului in societatea contemporana, incapabila sa-si gestioneze si sa-si rezolve crizele.

Intr-un oras anonim, populat de personaje fara nume, izbucneste o boala ingrozitoare ce provoaca orbirea. Fara o cauza aparenta, in afara de cea morala, oamenii isi pierd, unul cite unul, vederea si barbaria se dezlantuie. Unica reactie a politicienilor este represiunea, urmata in curind de aparitia lagarelor. Din motive necunoscute, o singura persoana scapa de flagel – sotia unui medic, cea care ii va conduce pe oameni spre lumina.

Sursa: www.polirom.ro

Autor:
Jose Saramago
Traducere:
Mioara Caragea
Editura:
Polirom
An aparitie:
2013
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
10,6 x 18 cm
Nr. pagini:
276
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-2349-5-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua