Escroc SRL
de C. G. Balan
(0 opinii)
Cod produs: CFAU-2721

33,72 lei

Escroc SRL , de C. G. Balan, volum aparut la editura Humanitas Volum castigator al Concursului de Debut Literar UniCredit (roman), editia a VI-a, 2013. „Escroc SRL este un roman al peripetii...
citeste mai mult

Cantitate:

Escroc SRL , de C. G. Balan, volum aparut la editura Humanitas

Volum castigator al Concursului de Debut Literar UniCredit (roman), editia a VI-a, 2013. „Escroc SRL este un roman al peripetiilor unui tanar plecat ilegal din Romania, care isi aranjeaza situatia in Occident prin tot soiul de malversatii, de la despagubiri pentru accidente de masina simulate la fraude in cazinouri si chiar spargeri de banci. Lui Marcel, protagonistul romanului, i se asociaza in aceste operatiuni alti doi conationali, Mario si Adi, alcatuind un trio memorabil de «gangsteri», nonsalant si inventiv, in care fiecare isi pune amprenta propriei personalitati. Naratiunea alerta, cu o atenta documentatie faptica, face lectura fluenta si agreabila.

Nu in ultimul rand, contribuie la reusita romanului autenticitatea vocii narative, la persoana intai. Marcel nu e doar un escroc dornic de inavutire rapida. Optiunea lui, a unui ins cu un intelect deloc marginit, se sprijina pe o filozofie de viata ale carei radacini transpar din secventele retrospective ale copilariei si adolescentei eroului, petrecute in tara.“ (Liviu PAPADIMA) „Finalizat in aproximativ doi ani (inceput la Paris, continuat la Bucuresti, apoi in Ottawa), Escroc SRL este bazat pe fapte reale.

La inceputul anilor '90, Marcel Zisu paraseste tara ilegal. Dupa douazeci de ani de peregrinari revine in satul bunicilor sai, fara sa stie prea bine de ce. Amintirile despre personajele care i-au animat copilaria il tintuiesc la o masa de scris. Satul este de altfel pustiu. Un refugiu perfect pentru un lup singuratic. Escroc de profesie, Marcel porneste acum in prima si singura intreprindere serioasa a vietii... O spovedanie contra cronometru. O confesiune ce trebuie finalizata in sase saptamani. Va fi acum, intr-al doisprezecelea ceas, onest pana la capat, sau aceasta confesiune este doar o ultima escrocherie, o escrocherie in care Marcel Zisu si-a pus gaj sufletul?“ (C.G. BALAN)

Autor:
C. G. Balan
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4252-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie