Emma
de Jane Austen
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-43

24,09 lei

Emma , de Jane Austen - carti bibliografie scolara Libraria Bizantina La inceputul romanului, Emma (acest alter ego compensatoriu al scriiroarei. cum ne place sa credem, si chiar tentativa...
citeste mai mult

Cantitate:

Emma , de Jane Austen - carti bibliografie scolara Libraria Bizantina

La inceputul romanului, Emma (acest alter ego compensatoriu al scriiroarei. cum ne place sa credem, si chiar tentativa de autoportret), pare investita cu toate calitatile, avand, prin urmare, tot dreptul sa spere ca va fi fericita. Este nu doar inteligenta si frumoasa, ci si bogata, dispune de o pozitie sociala buna si este inconjurata de prieteni care tin la ea si chiar o iubesc.

Dar, ca la mai toate eroinele lui Jane Austen, amenintarea vine dinspre propria ei fire (pe care nu si-o cunoaste indeajuns), de la mandria ei exagerata, ca si de la prejudecatile de care este totusi constienta, precum si de la dorinta ei nestapanita (animata de cele mai bune intentii, considera ea), de a se amesteca in vietile altora, dar mai ales de la tentatia irezistibila (aspect ce ni se pare oarecum simptomatic) de a pune la cale casatorii (de a complota , cum denumeste chiar ea acest tip de manipulare), pe care eroina le considera potrivite (in ciuda faptului ca ea insasi se declara o celibatara convinsa).

Autor:
Jane Austen
Editura:
Corint
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
978-973-135-803-1

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie