Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Elemente de educatie religioasa in gradinita. Teorii si aplicatii practice

Mai multe poze

Elemente de educatie religioasa in gradinita. Teorii si aplicatii practice
28,90 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Elemente de educatie religioasa in gradinita. Teorii si aplicatii practice, de Pr. dr. Cosmin Santi, Dr. Elena-Ancuta Santi - carti educatie religioasa la prescolari Libraria Bizantina

 

Lucrarea este un ghid complex, adresat atat educatorilor si profesorilor de religie, cat si preotilor si parintilor.

In contextul in care in spatiul public continua dezbaterile cu privire la oportunitatea predarii religiei in scoala, cartea incepe prin a sublinia faptul ca orele de religie reprezinta o importanta modalitate de a le transmite copiilor tezaurului spiritual al unui popor. Dupa cum puncteaza autorii, „a exclude din curriculumul scolar o ipostaza definitorie a spiritualitatii, asa cum este religia, inseamna sa tintim spre o persoana incompleta”.         

Autorii fac si o trecere in revista a modului in care educatia religioasa este tratata in programele scolare din alte tari europene. Potrivit acestora, in 75% dintre statele Uniunii Europene, religia este predata sub forma invataturii de credinta a religiei traditionale, iar in 25% sub forma istoriei religiilor.

Autorii prezinta modele de proiecte de lectie si discuta pe larg despre metodele ideale de predare a religiei la copiii, in functie de caracteristicile psihologice ale varstei lor.

Lucrarea cuprinde si un bogat capitol de anexe, ce reuneste ghicitori, jocuri,  povesti si scenete, toate cu caracter religios. Aceaste resurse se pot dovedi foarte utile profesorilor, pentru a face ora de religie cat mai agreabila pentru copii.

Sursa: www.basilica.ro

Descriere

Autor: Pr. dr. Cosmin Santi, Dr. Elena-Ancuta Santi

Traducere: --

Editura: Basilica

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-29-0007-6

SUGESTII