Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Efectul Lucifer. De la experimentul concentrationar Stanford la Abu Ghraib

Mai multe poze

Efectul Lucifer. De la experimentul concentrationar Stanford la Abu Ghraib
76,01 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Efectul Lucifer. De la experimentul concentrationar Stanford la Abu Ghraib, autor Philip Zimbardo - carti psihologie Libraria Bizantina

 

Cum ajung oamenii buni sa devina faptasi ai raului? Renumitul expert in psihologie sociala Philip Zimbardo arata in Efectul Lucifer cum si de ce suntem cu totii susceptibili de a fi ademeniti inspre „taramul intunecat”.

Plecand de la exemplele oferite de istorie precum si de cercetarea sa inovatoare in domeniu, creatorul experimentului Stanford detaliaza modul in care fortele situationale si dinamica grupurilor pot conspira in transformarea oameni obisnuiti si buni in monstri. Aruncand lumina asupra cauzelor acestei metamorfoze tulburatoare si subliniind modalitatile prin care indivizii pot rezista tentatiei raului, Zimbardo face posibila intelegerea unui larg spectru de fenomene, de la abuzurile si manipularile corporatiste, pana la torturarea prizonierilor de la Abu Ghraib si genocidul organizat.

O carte care obliga la reexaminare, atat individual cat si colectiv. Un studiu socant, dar captivant, o calatorie in inima intunericului care va schimba pentru totdeauna modul in care privim comportamentul uman.

Zimbardo merita intreaga noastra recunoastere pentru ca a adus la lumina cele mai intunecoase si mai ascunse aspecte ale sufletului uman.” Vaclav Havel

Sursa: www.nemira.ro

Descriere

Autor: Philip Zimbardo

Traducere: Roxana Melnicu, Dana Verescu

Editura: Nemira

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 816

Limba: Romana

Cod: 978-973-143-278-6

SUGESTII