Dumnezeu si sufletul in poezia romana contemporana
de Pr. Ilarion V. Felea
(0 opinii)
Cod produs: CTD-2099

12,00 lei

Dumnezeu si sufletul in poezia romana contemporana, Pr. Ilarion V. Felea - Editura Reintregirea Autorul nostru isi propune, in lucrarea de fata, sa arate in ce masura Dumnezeu si sufletul, d...
citeste mai mult

Cantitate:

Dumnezeu si sufletul in poezia romana contemporana, Pr. Ilarion V. Felea - Editura Reintregirea

Autorul nostru isi propune, in lucrarea de fata, sa arate in ce masura Dumnezeu si sufletul, dogme fundamen­tale ale religiei noastre crestine, intra in miezul poeziei contemporane lui, pentru ca artele, in general, au un rol covarsitor in cunoasterea si raspandirea feluritelor curente de cugetare (idee la care aderam si noi intru reeditarea lucrarii sale).

Cu alte cuvinte, isi propune sa caute cat element crestin, cata inspiratie religioasa, cat adevar doctrinar biblic cu privire la notiunile despre Dumnezeu si suflet se reflecta in poezia romana contimporana.

Cartea de fata este o ancheta literara asupra poeziei religioase de la D. Nanu si pana la Vasile Militaru. Se poate vorbi despre o cercetare demna de luat in seama din punctul de vedere al ariei exegetice. Autorul ne pune in fata poeti cunoscuti, unii chiar personalitati pregnan­te ale poeziei interbelice romanesti, ca Octavian Goga, Nichifor Crainic, Ion Pillat, Vasile Voiculescu, Lucian Blaga, Adrian Maniu, Vasile Militaru, alaturi de scriitori pe care ii consemneaza doar tratate de istorie literara care isi propun o prezentare cvasiexhaustiva: Al. T Stamatiad, stefan T. Nenitescu, George Gregorian, Mircea Dem. Radulescu, Corneliu Moldovan, G. Tutoveanu, George A. Petre, Nicolae Iorga (ca poet).

Autor:
Pr. Ilarion V. Felea
Editura:
Reintregirea
An aparitie:
2009
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
107
Limba:
Romana
Cod:
978-606-509-079-8

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie