Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Dumnezeu si sufletul in poezia romana contemporana

Mai multe poze

Dumnezeu si sufletul in poezia romana contemporana
9,63 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Dumnezeu si sufletul in poezia romana contemporana, de Pr. Ilarion Felea - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

 

Autorul nostru isi propune, in lucrarea de fata, sa arate in ce masura Dumnezeu si sufletul, dogme fundamentale ale religiei noastre crestine, intra in miezul poeziei contemporane lui, pentru ca artele, in general, au un rol covarsitor in cunoasterea si raspandirea feluritelor curente de cugetare (idee la care aderam si noi intru reeditarea lucrarii sale). Cu alte cuvinte, isi propune sa caute cat element crestin, cata inspiratie religioasa, cat adevar doctrinar biblic cu privire la notiunile despre Dumnezeu si suflet se reflecta in poezia romana contimporana.

Cartea de fata este o ancheta literara asupra poeziei religioase de la D. Nanu si pana la Vasile Militaru. Se poate vorbi despre o cercetare demna de luat in seama din punctul de vedere al ariei exegetice. Autorul ne pune in fata poeti cunoscuti, unii chiar personalitati pregnante ale poeziei interbelice romanesti, ca Octavian Goga, Nichifor Crainic, Ion Pillat, Vasile Voiculescu, Lucian Blaga, Adrian Maniu, Vasile Militaru, alaturi de scriitori pe care ii consemneaza doar tratate de istorie literara care isi propun o prezentare cvasiexhaustiva: Al. T Stamatiad, Stefan T. Nenitescu, George Gregorian, Mircea Dem. Radulescu, Corneliu Moldovan, G. Tutoveanu, George A. Petre, Nicolae Iorga (ca poet).

Descriere

Autor: Pr. Ilarion Felea

Traducere: --

Editura: Reintregirea

An aparitie: 2009

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9786065090798

SUGESTII