Drumul
de Cormac McCarthy
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7384

Pret: 24,09 lei

Drumul , de Cormac McCarthy, volum aparut la editura Humanitas Romanul Drumul a castigat Pulitzer Prize in 2007, James Tait Black Memorial Prize in 2006 si a fost ecranizat in 2009, in regia...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Drumul , de Cormac McCarthy, volum aparut la editura Humanitas

Romanul Drumul a castigat Pulitzer Prize in 2007, James Tait Black Memorial Prize in 2006 si a fost ecranizat in 2009, in regia lui John Hillcoat, cu Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall si Charlize Theron in rolurile principale. O iarna atomica in care nu mai exista animale sau plante, singura prezenta constanta este foamea si orice intalnire intre doua fiinte omenesti poate sfarsi intr-un act de canibalism. Iata decorul postapocaliptic – definit fie prin absente tragice, fie prin prezente amenintatoare – prin care calatoresc un barbat fara nume si fiul lui, incercand sa ajunga la mare. Au un pistol cu doua gloante, ceva resturi de mancare si niste paturi vechi – si, foarte important, se au unul pe altul.

Supravietuirea inseamna insa amoralitate, dupa cum invata copilul studiindu-si tatal, a carui dragoste pare a fi ultimul lucru ramas din lumea veche, ultima realitate confortabila si ocrotitoare. „Suntem mortii vii care bantuie prin decorul unui film de groaza“ – aceasta este starea de spirit in lumea lui McCarthy, pe care n-o coloreaza decat foarte rare detalii de un umor nostalgic: ultima sticla de Coca-Cola sau singura inscriptie care a supravietuit dezastrului nuclear – ramasitele unei lumi semanand nelinistitor de mult cu a noastra.

citeste mai mult
Autor:
Cormac McCarthy
Traducere:
Irina Horea
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2009
Limba:
Romana
Cod:
9789736892851

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie