Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu in arhivele securitatii

Mai multe poze

Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu in arhivele securitatii
32,75 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu in arhivele securitatii, ed. Lucian Boia - carti istorie contemporana Libraria Bizantina

 

Fie ca i se cere, fie din proprie initiativa, Petru Comarnescu divulga tot, de cele mai multe ori, pe un ton neutru; in anumite cazuri, totusi, cand se refera la persoane pe care le antipatizeaza sau care l-ar fi nedreptatit, comentariile devin acide, iar informatiile sau insinuarile, compromitatoare. Isi gasesc aicio supapa si frustrarile (acute) sociale si intelectuale ale lui Petru Comarnescu. Iata-i, prinsi ca intr-un insectar, pe toti cei care nu i-au acordat importanta meritata!
Verdictul moral nu poate fi decat unul de vinovatie; excesul de zel anuleaza pana si circumstantele atenuante care s-ar fi putut altminteri invoca (marele vinovat, in toate, fiind regimul comunist). Insa valoarea literara a multor pagini este indubitabila. Laolalta, alcatuiesc un fel de Comedie umana a lumii intelectuale si artistice romanesti din anii '50 si '60. Petru Comarnescu si-a ratat «marea opera» a vietii. Sa o fi reusit agentul Anton?“ (Lucian BOIA)

Selectie, introducere si comentariu de Lucian Boia

Descriere

Autor: Lucian Boia (ed.)

Traducere: --

Editura: Humanitas

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-50-4455-8

SUGESTII