Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Dogmatica Bisericii Ortodoxe vol. I, Sfantul Iustin Popovici

Mai multe poze

Dogmatica Bisericii Ortodoxe vol. I, Sfantul Iustin Popovici
80,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

SFANTUL IUSTIN POPOVICI | DOGMATICA BISERICII ORTODOXE, volumul I

Editura DOXOLOGIA, 2017

 

Traducere din limba sarba de DIAC. ZARKO MARKOVSKI

Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

 

Extras din Prefata (p.12)

"Taina Adevarului nu sta in lucruri, nici in idei, nici in simboluri, ci intr-o Persoana. In Persoana divino-umana a Domnului Hristos. "Eu dunt Adevarul". Intru tot desavarsitul Adevar, niciodata micsorat, niciodata schimbabil, pururea Unul si Acelasi ieri si azi si in veci. Adevarul este pururea vesnic, si in timpul vesnic, pururea nemarginit, si in cele marginite nemarginit, pururea nemuritor, si in cele muritoare nemuritor. Toate celelalte adevaruri izvorasc din el precum razele din soare, de aceea si ele sunt nemuritoare si vesnice.

 

De fapt, toate dogmele constituie un singur Adevar: Dumnezeu-Omul, Domnul Hristos. Ele toate duc la El, pentru ca vin de la El. Ele toate duc la El, precum fiecare raza a soarelui duce la soare. Daca omul porneste si merge pana la capatul adevarului despre Bine, trebuie sa ajunga la Domnul Hristos, izvorul, facatorul si incepatorul acestuia. Daca merge pana la capatul adevarului despre Dreptate, din nou trebuie sa ajunga la Domnul Hristos, izvorul si facatorul acesteia.

 

Daca merge pana la capatul adevarului despre viata, lume, vesnicie, iubire, desavarsire, mila, fericire, blandete, nadejde, rugaciune, credinta, pururea trebuie sa ajunga la Domnul Hristos, unicul izvor si facator. Omul filosofiei ortodoxe simte cu toata fiinta si constata ca nimic nu este relativ, nici pe partea aceasta, nici pe partea cealalta a mormantului. Prin toate nevointele, intamplarile si experientele, el, cu tot sufletul lui, merge si se indreapta spre infinit si spre vesnicie, spre infinitul si vesnicia lui Hristos."

 

Descriere

Autor: Sfantul Iustin Popovici

Traducere: Zarko Markovski

Editura: Doxologia

An aparitie: 2017

Detalii

Coperta: Cartonata

Dimensiuni: 15 x 24 cm

Nr. pagini: 520

Limba: Romana

Cod: 978-606-666-588-9

SUGESTII