• Divina Commedia. Inferno/Divina Comedie. Infernul
    Divina Commedia. Inferno/Divina Comedie. Infernul

    Divina Commedia. Inferno/Divina Comedie. Infernul ...

Cod produs: C165

Divina Commedia. Inferno/Divina Comedie. Infernul

Autor: Dante Alighieri

„Infernul in traducerea lui Marian Papahagi aduce la lumina una dintre acele «urme», sau «semne», de poezie si traditie literara ce pot fi trezite de textul dantesc in memoria culturala a ci...

Pret: 52,98 lei

Cantitate:

„Infernul in traducerea lui Marian Papahagi aduce la lumina una dintre acele «urme», sau «semne», de poezie si traditie literara ce pot fi trezite de textul dantesc in memoria culturala a cititorului, punand in dialog originalul cu limba «noua» care il gazduieste.

Versiunea de fata ne arata, in felul acesta, ca traducerea poate deveni cu adevarat o «talmacire» (dupa cum ne aminteste Irina Papahagi, in Prefata ei, ca ii placea lui Marian Papahagi sa spuna), adica o operatiune hermeneutica, de interpretare, care stabileste o «relatie vie» intre original si textul «nou». Aceasta poate reda viata – dupa cum afirma Walter Benjamin – acelor semnificatii latente ale originalului care ies la lumina doar prin contactul cu potentialul semantic al unei alte limbi, astfel incat intalnirea textului original cu noua limba ajunge sa fie chiar una dintre fortele vitale ce garanteaza «supravietuirea» marilor opere clasice in cultura tuturor timpurilor.“ (Mira MOCAN)

Autor:
Dante Alighieri
Traducere:
Marian Papahagi
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Italiana/Romana
Cod:
9789735035433

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua