Diavolul in viziuni, povesti si vise
de Lavinia Barlogeanu
(0 opinii)
Cod produs: CPGE-2776

Pret: 26,97 lei

Diavolul in viziuni, povesti si vise , de Lavinia Barlogeanu - carti psihologie Libraria Bizantina Ce este de facut atunci cand Diavolul –  personajul terifiant si hulit, fascinant si adorat...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Diavolul in viziuni, povesti si vise , de Lavinia Barlogeanu - carti psihologie Libraria Bizantina

Ce este de facut atunci cand Diavolul –  personajul terifiant si hulit, fascinant si adorat, dar intotdeauna primejdios – apare din zonele nelinistite si framantate ale presimtirii? Il „vedem” si stim exact cine este, iar afectul care ne cuprinde este zguduitor. Suntem oare victimele unei nerozii iluzioniste? Raspunsul nu e nici simplu, nici categoric.

Diavolul se agata ca de un carlig de ceva ce ne apartine, Umbra, si se manifesta prin luarea in posesie. Fenomenul este, se pare, mult mai extins decat admite constiinta omului educat si popular in lumea culturii. Care sunt cauzele si cum se manifesta posesia? Cum se articuleaza dispozitiile sufletesti ale cuiva in jurul unui spirit al psihicului obiectiv? Care sunt atitudinile cele mai potrivite cand ne confruntam cu asa ceva? Analiza in cheie jungiana a unei povesti de viata si a unor produse fantasmatice spontane sau intentionate (viziuni, vise, povesti) ne vor oferi o noua perspectiva atat asupra acestor chestiuni, cat si asupra propriei noastre evolutii psihice.

citeste mai mult
Autor:
Lavinia Barlogeanu
Editura:
Nemira
An aparitie:
2004
Limba:
Romana
Cod:
978-606-579-805-8

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie