Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Despre viata in Hristos

Mai multe poze

Despre viata in Hristos
15,60 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Despre viata in Hristos, de Sfantul Nicolae Cabasila - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

 

Tema fundamentala a scrierii Viata in Hristos - decinu `cu Hristos`, sau `dupa Hristos`, in sens de unire in credinta sau de imitare ori urmare a Lui, ci in sensul paulin si ioaneic al cuvantului [...] este ideea erosului platonic-areopagitic, care face ca Dumnezeu si omul sa se caute reciproc. 

Pe ce cai si prin ce mijloace se poate readuce si reactiva viata cea noua in om? Pe de o parte, inlaturand distanta dintre noi si Dumnezeu si deschizand un izvor de daruri dumnezeiesti in stare de a naste, intari si hrani pe om in chip nepieritor, iar pe de alta, creandu-se putinta de a primi si pastra aceste daruri.

“Poate ca cineva s-ar mira ca Dumnezeu nu ne-a lasat sa avem parte mai mare la suferintele si la moartea Lui. Se vde ca a vrut sa lupte El singur, dar cand a fost vorba de cununa biruintei, indata ne-a facut si pe noi partasi la ea. Aici e  taina nespusei iubiri de oameni a Fiului lui Dumnezeu, iubire care covarseste toata mintea si toata puterea de intelegere…  Dar, pentru a putea vorbi despre aceasta viata in Hristos se cade sa tratam, intai despre fiecare Taina in parte, iar in al doilea rand, despre rostul pe care-l are in aceasta lucrare si vointa omului.” 

Descriere

Autor: Sfantul Nicolae Cabasila

Traducere: --

Editura: Institutul Biblic

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-616-374-6

SUGESTII