Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

De vorba cu Mihai Sarbulescu, Vasile Petrovici

Mai multe poze

De vorba cu Mihai Sarbulescu, Vasile Petrovici
28,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

De vorba cu Mihai Sarbulescu, de Vasile Petrovici - Editura Bizantina

 

Vasul, Clopotul sunt pictate numai cu cutitul, in straturi suprapuse. „Imi place ca pictura sa stea intr-o singura piele”, spunea – si frumos suna! – Morandi. Adica nu lucra in reprize. Picta à la prima. Si mie-mi place sa pictez dintr-odata, insa aici imi impun: fara impuscaturi! (Mihai Sarbulescu)

Cartea incepe cu prezentarea familiei, cu amintirea lui Mihai despre bunicul din partea mamei, singurul pe care l-a cunoscut. Este legat foarte mult de sora sa Anca, cu cinci ani mai mare ca el.La paisprezece ani isi pierde tatal si este marcat de acest eveniment. Mama isi dedica viata cresterii celordoi copii. Cind era in  scoala generala , un unchi ii descopera talentul pentru artele plastice, desi familia credea ca o sa se indrepte spre muzica. Este dat la un club de pictura apoi face liceul de arta Nicolae Tonitza si Institutul de arta Nicolae Grigorescu unde intra din prima.

A fost marcat de doi profesori: Stefan Sevaste in liceu si Marius Cilievici in facultate. Dupa terminarea facultatii este repartizat la Urziceni, unde merge sa picteze la peisaj impreuna cu Simion Craciun. Atelierele le-a avut de obicei intr-o camera a casei in care a locuit cu  exceptia ultimului repartizat de Uniunea Artistilor Plastici in anul 2000. Calatoreste mult cu scopul de a vedea muzeele importante ale lumii. Nu o face singur ci cu alti pictori cu care are discutiiziditoare.

Din tinerete cunoste pesonalitati marcante, mai ales din sfera monahala. In 1985 fondeaza impreuna cu mai varstnicii Paul Gherasim, HoreaPastina, Ion Grigorescu si Cristian Paraschiv grupul Prolog de care a ramas atasat.

Descriere

Autor: Vasile Petrovici

Traducere: --

Editura: Bizantina

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: Brosata

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 192

Limba: Romana

Cod: 6422752001014

SUGESTII