Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

De vorba cu Mihai Sarbulescu, Vasile Petrovici

Mai multe poze

De vorba cu Mihai Sarbulescu, Vasile Petrovici
28,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

VASILE PETROVICI  |DE VORBA CU MIHAI SARBULESCU

EDITURA BIZANTINA, 2013

 

Extras

 

Pictezi repede.Altii merg greu.

Imi si propun sa pictez repede. Van Gogh recomanda: “mult si repede”, si precizeaza: “lucrez ca o locomotiva de pictat”. Ionica Grigorescu mi-a spus odata: “Da, tin la asta; sa pictez repede, sa ispravesc cat mai curand!” [...]

 

Cand ai inceput sa pictezi Vasul?

Radu Bogdan a colaborat cu Paul Gherasim pentru o retrospectiva Andreescu (1983). Aici am vazut o lucrare mai putin cunoscuta a pictorului. Infatisa un ceaun mare de bucatarie. Poftim, daca ma intrebi de influente! La data aceea Marin Gherasim avea o tema a lui, Absida. Lacul linistit al lui Ion Nicodim reprezinta forma unei abside rasturnate.Sorin Dumitrescu picta seria Loc – cea mai admirata tema a lui, pana astazi.Cu acestea eram la curent. Alte influente! Ma aflam la CESAROM si faceam schite in tus pe hartie. Unele inca le mai am. “Ce desenezi tu aici, lacate?”, m-a intrebat un coleg de serviciu. Asa am pornit seria Vas.

Ideea ta a pornit de la Andreescu!

Sunt sigur ca da, gandind retrospectiv. Multe lucruri nu le stim decat asa, atunci cand se zice ca mai si imbunatatesti amintirile. De fapt e un complex de influente.

I-am luat odata un interviu lui Stefan Sevastre: “Ce pictor va place cel mai mult?” Mi-a trantit: “Mai Mihai, pui intrebarile ca la televizor?” Intrebarea se vede insa ca l-a pus totusi pe ganduri, caci dupa o vreme mi-a spus asa, din senin: “Stii, m-am gandit. De-ar fi sa aleg o lucrare din pictura universala, din toate timpurile, as alege Pieta d’Avignon.” O lucrare cu autor anonim.

Cand am auzit, ce crezi ca mi-am amintit? Vazusem la Luvru o expozitie cu replici ale maestrilor, facute dupa maestri mai vechi decat ei. Expozitia prezenta si o Pieta d’Avignon de dimensiune mai mica decat originalul, pictata de Mondrian. Ii placuse si lui Mondrian. Vezi cum se potrivesc geometrii intre e[325]

Descriere

Autor: Vasile Petrovici

Traducere: --

Editura: Bizantina

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: Brosata

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 192

Limba: Romana

Cod: 6422752001014

SUGESTII