De la Waters la Similea. Oameni cool scriu despre muzica lor
de Radu Paraschivescu
(0 opinii)
Cod produs: C427

26,01 lei

De la Waters la Similea. Oameni cool scriu despre muzica lor, de Radu Paraschivescu, volum aparut la editura HumanitasE greu sa gasesti cantecul la care tii cel mai mult – unul dintr-o suta....
citeste mai mult

Cantitate:

De la Waters la Similea. Oameni cool scriu despre muzica lor, de Radu Paraschivescu, volum aparut la editura Humanitas

E greu sa gasesti cantecul la care tii cel mai mult – unul dintr-o suta. Facand o alegere, comiti nouazeci si noua de nedreptati. Si nu numai atat. Obiceiul de-a clasifica si de-a ierarhiza totul (echipe de volei, marci de masina, detergenti si actrite) risca sa devina manie. Tocmai de aceea celor paisprezece semnatari ai acestui volum nu li s-a cerut sa aleaga un cantec preferat, ci o bucata muzicala care a produs ceva in vietile lor: o bucurie, o revolta, o dezamagire etc.

Rezultatul e un cocktail confesiv care pleaca din balet si rock, balada si muzica progresiva, jazz si slagar saptezecist romanesc. Printre declansatorii amintirilor se numara Leonard Cohen si Angela Similea, Roger Waters si Maria Raducanu, Brian May si Ceaikovski, Paul Mc Cartney si Sfinx, Bijelo Dugme si Jens Lekman. Iar cand amintirea prefera sa ramana cuminte in tainita gandurilor, in locul ei se iveste o poveste brodata pe insusi textul cantecului. In fond, De la Waters la Similea nu are nimic din logica by request-urilor de odinioara. Povestita pe paisprezece voci, cartea aceasta e doar o invitatie la tandrete si umor, la coborare in timp si nostalgie.

Autor:
Radu Paraschivescu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4265-3

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie