• De la natura la sens
    De la natura la sens

    De la natura la sens ...

Cod produs: WST-1649

De la natura la sens

Autor: Maxim Dumitras

Cu certitudine, creatia lui maxim Dumitras este din plin populata de forme laconice. Sculpturile sale sunt construite pe principiul „includerii absentei" spatiului, a transformarii golului i...

Pret: 96,33 lei

Cantitate:

Cu certitudine, creatia lui maxim Dumitras este din plin populata de forme laconice.

Sculpturile sale sunt construite pe principiul „includerii absentei" spatiului, a transformarii golului intr-o „prezenta" fizica. Datorita acestui demers creativ formele sale sunt traversate constant de forte si tensiuni chiar si in ipostazele lor monolitice. Dupa dizolvarea prin abstractizare pana la disparitia corpului fizic al sculpturii, el s-a mutat intr-o luma a ideilor.

Practicarea acestei sculpturi de idee, ori de concept poate produce forme imateriale, ce „ating eterul", sugerate ori induse prin cateva gesturi vizibile. ( Cosmin Nasui) Asemenea lui Paciurea si, mai ales, lui Brancusi, Dumitras evadeaza din istoria occidentala a sculpturii, din istoria ei clasico-renascentista, si fuge in protoistorie, in substrat, in Vechiul Testament, in nonfigurativ si in combustia interioara, nondiscursiva, a creatiei, in atemporal si in iluzia vesniciei. (Pavel Susara)

Autor:
Maxim Dumitras
Editura:
Eikon
An aparitie:
2008
Limba:
Romana
Cod:
9789737659095

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua