De la natura la sens
de Maxim Dumitras
(0 opinii)
Cod produs: WST-1649

Pret: 96,33 lei

Cu certitudine, creatia lui maxim Dumitras este din plin populata de forme laconice. Sculpturile sale sunt construite pe principiul „includerii absentei" spatiului, a transformarii golului i...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Cu certitudine, creatia lui maxim Dumitras este din plin populata de forme laconice.

Sculpturile sale sunt construite pe principiul „includerii absentei" spatiului, a transformarii golului intr-o „prezenta" fizica. Datorita acestui demers creativ formele sale sunt traversate constant de forte si tensiuni chiar si in ipostazele lor monolitice. Dupa dizolvarea prin abstractizare pana la disparitia corpului fizic al sculpturii, el s-a mutat intr-o luma a ideilor.

Practicarea acestei sculpturi de idee, ori de concept poate produce forme imateriale, ce „ating eterul", sugerate ori induse prin cateva gesturi vizibile. ( Cosmin Nasui) Asemenea lui Paciurea si, mai ales, lui Brancusi, Dumitras evadeaza din istoria occidentala a sculpturii, din istoria ei clasico-renascentista, si fuge in protoistorie, in substrat, in Vechiul Testament, in nonfigurativ si in combustia interioara, nondiscursiva, a creatiei, in atemporal si in iluzia vesniciei. (Pavel Susara)

citeste mai mult
Autor:
Maxim Dumitras
Editura:
Eikon
An aparitie:
2008
Limba:
Romana
Cod:
9789737659095

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie