Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Cuviosul Siluan Athonitul, Arhimandritul Sofronie - editie 2016

Mai multe poze

Cuviosul Siluan Athonitul, Arhimandritul Sofronie - editie 2016
45,00 RON
Sau

Disponibilitate: la comanda

Cuviosul Siluan Athonitul, de Arhimandritul Sofronie Saharov - Editura Accent Print

 

Editia a II-a, aparitie 2016.

Carte recomandata de Parintele Constantin Coman, invitat ca #librarpentruozi, in seara zilei de 10 decembrie, 2014, la Libraria Bizantina.

„Fericitul Staret, Shimonahul Siluan, s-anevoit in Muntele Athos de-a lungul a patruzeci si sase de ani, in Manastirea ruseasca a Marelui Mucenic Panteleimon. In aceeasi manastire mi-a fost dat sa traiesc in jur de patrusprezece ani... Despre legatura mea cu Staretul stiau unii dintre cei care-l cinsteau, si staruitoarele lor rugaminti m-au determinat sa-i scriu viata. Sarcina este pentru omul ce nu are nici darul, nici experienta de a ~ scrie ~ nu este usoara; cu toate acestea m-am hotarat sa o fac, adanc si sincer convins de faptul ca asupra mea zace raspunderea de a face cunoscut lumii cele despre acest om cu adevarat mare.”

Arh. Sofronie

 

Sufletul meu tanjeste dupa Domnul si cu lacrimi il ca­ut. Cum as putea sa nu Te caut? Tu m-ai gasit mai intai si mi-ai dat desfatarea Sfantului Tau Duh, si sufletul meu Te-a iubit.

 

Tu vezi, Doamne, intristarea mea si lacrimile… Daca nu m-ai fi atras prin iubirea Ta, nu Te-as cauta asa cum Te caut. Dar Duhul Tau mi-a dat sa Te cunosc si sufletul meu se bucura ca Tu esti Dumnezeul si Domnul meu si pana la lacrimi tanjesc dupa Tine.

 

Sufletul meu tanjeste dupa Dumnezeu si il cauta cu lacrimi.

 

Milostive Doamne, Tu vezi caderea si intristarea mea, dar cu smerenie cer mila Ta: revarsa asupra mea, a pa­catosului, harul Sfantului Tau Duh. Amintirea lui atrage mintea sa gaseasca iarasi milostivirea Ta.

 

Doamne, da-mi duhul smereniei Tale, ca sa nu pierd iarasi harul Tau si sa nu plang in hohote dupa el, cum plangea Adam dupa rai si dupa Dumnezeu.

 

In primul an al vieţii mele in manastire sufletul meu a cunoscut pe Domnul prin Duhul Sfant.

 

Mult ne iubeste Domnul; stiu aceasta de la Duhul Sfant pe Care mi L-a dat Domnul prin singura milostivirea Lui.

 

Sunt un om batran si ma pregatesc de moarte, si scriu adevarul de dragul norodului. Duhul lui Hristos, pe Care mi L-a dat Domnul, vrea mantuirea tuturor, ca toţi sa cunoasca pe Dumnezeu.

 

Domnul a dat talharului raiul; tot asa va da raiul si oricarui pacatos. Pentru pacatele mele sunt mai rau decat un caine raios, dar m-am rugat lui Dumnezeu sa mi le ierte, si mi-a dat nu numai iertarea, dar si Duhul Lui, si in Duhul Sfant am cunoscut pe Dumnezeu.

Descriere

Autor: Arhimandritul Sofronie Saharov

Traducere: Rafail Noica

Editura: Accent Print

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: Cartonata

Dimensiuni: 15,5 x 21, cm

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 6082

SUGESTII