Cutia neagra
de Amos Oz
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7397

27,94 lei

Cutia neagra , de Amos Oz, volum aparut la editura Humanitas Opera lui Amos Oz a fost tradusa in peste patruzeci de limbi. In 1988, r omanul Cutia neagra a fost distins in Franta cu Premiul ...
citeste mai mult

Cantitate:

Cutia neagra , de Amos Oz, volum aparut la editura Humanitas

Opera lui Amos Oz a fost tradusa in peste patruzeci de limbi. In 1988, r omanul Cutia neagra a fost distins in Franta cu Premiul Femina Étranger. Plasandu-si romanul epistolar intr-o societate israeliana aflata in continua transformare, in anii '70 ai secolului trecut, Oz il populeaza cu personaje pitoresti si eterogene: tineri hippie, locuitori traditionalisti ai kibbutzurilor, fanatici religiosi, extremisti, ale caror portrete sunt creionate cu umor si inteligenta.

Toate scrisorile din care este alcatuitaCutia neagra spun insa, direct sau indirect, povestea Ilanei Brandshteter, o femeie captiva in spatiul sufocant dintre o iubire imposibila, distructiva pentru fostul ei sot, Alexander Ghideon, un reputat om de stiinta israelian stabilit in strainatate, si o casnicie stabila, lipsita de pasiune cu un tanar sters, Michel Sommo. Intriga si personajele romanului graviteaza in jurul Ilanei si al lui Alex, tesand legatura dintre ei si ajutand la descifrarea cutiei negre a povestii lor de dragoste, aflate acum la un pas de un sfarsit tragic.

Autor:
Amos Oz
Traducere:
Marlena Braester
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789736894251

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie