Curs de desen
de Traian Bradean
(0 opinii)
Cod produs: WST-1668

28,85 lei

Curs de desen, de Traian Bradean - carti teoria si istoria artei Libraria Bizantina Editie ingrijita si prefata de Ion Lazar Volumul are la baza cursul pe care profesorul Traian Bradean l-a ...
citeste mai mult

Cantitate:

Curs de desen, de Traian Bradean - carti teoria si istoria artei Libraria Bizantina

Editie ingrijita si prefata de Ion Lazar Volumul are la baza cursul pe care profesorul Traian Bradean l-a predat la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti si este ilustrat cu desene realizate de autor. Pornind de la teoria desenului si a picturii, lucrarea analizeaza semnificatia si importanta desenului in raport cu compozitia suprafetei tabloului si cu expresivitatea cromatica a acestuia.

„O carte de invatatura, o gramatica a desenului, un indreptar pentru stiinta compunerii suprafetei paginii, respectiv tabloului, multe sugestii de a citi limbajul semnelor si semnificatiilor lor, o confirmare, dar si o delectare pentru cei ce au trecut prin aceste rigori si, in ultima instanta, un veritabil alfabet pentru cei aflati la inceput de drum. O carte ce n-ar trebui sa lipseasca din bibliografia viitorilor profesionisti in domeniul artelor vizuale.” (Ion Lazar)

Cuprins:

Cadrul vizual – elemente componente si efecte ale relatiilor dintre ele

• Segmentele si reperele anatomice

• Exprimarea planurilor in spatiu prin mijlocirea valorii

• Efectul contrastului simultan – valoric si cromatic

• Consideratii generale asupra culorii

Autor:
Traian Bradean
Editura:
Polirom
An aparitie:
2010
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-1727-2

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie