Cupa de aur
de John Steinbeck
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7342

Pret: 26,97 lei

Cupa de aur, de John Steinbeck, volum aparut la editura Polirom Pustiind Coasta Cubei si a Americii si revarsind teroare oriunde ii este rostit numele, Henry Morgan e minat de o dorinta de g...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Cupa de aur, de John Steinbeck, volum aparut la editura Polirom Pustiind

Coasta Cubei si a Americii si revarsind teroare oriunde ii este rostit numele, Henry Morgan e minat de o dorinta de glorie si putere fara hotar, fiind ruinat, in cele din urma, de cele doua mari si mistuitoare pasiuni ale sale: sa cucereasca inima frumoasei La Santa Roja si sa puna stapinire pe Panama, smulgind „cupa de aur“ din miinile spaniolilor. In acelasi timp, romanul lui John Steinbeck este si un loc al fanteziei capricioase, in care vrajitorul Merlin il poate indruma pe Henry Morgan, iar cautarea Graalului din legendele arthuriene poate inspira o poveste plasata in secolul al XVII‑lea, in Marea Caraibilor. Scrisa in maniera realista si alegorica deopotriva, nelasindu‑se impiedicata de rigorile stilistice dictate de timpurile care o inspira, cartea poate fi citita in cheia cautarii tragice, din viata unui om obisnuit, a averii, a faimei si a iubirii.

„Pe masura ce romanul isi urmeaza cursul, personajul lui Steinbeck, Henry Morgan, evolueaza din ce in ce mai mult ca un automat, calitatile umane precum compasiunea si iubirea parasindu-l – iata un amanunt ce aminteste de Strainul lui Albert Camus.“ (Kevin Hearle)

„Calatoria este chiar o reprezentare a aceluia ce indrazneste sa purceada la drum. Pe de alta parte, toate planurile, masurile de precautie, ajutoarele pe care ni le luam ramin fara rezultat. Descoperim inevitabil ca, dupa ani intregi de eforturi zadarnice, inca nu ne-am inceput aventura; in schimb, gindul la ea ne-a ocupat in intregime.“ (John Steinbeck)

citeste mai mult
Autor:
John Steinbeck
Traducere:
Ioana Oprica
Editura:
Polirom
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
978-973-46-2891-9

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie