Cunoasterea lui Dumnezeu la Sfantul Isaac Sirul
de Valentin Vessa
(0 opinii)
Cod produs: CTP-2003

27,93 lei

Cunoasterea lui Dumnezeu la Sfantul Isaac Sirul, de Valentin Vesa - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina Unul dintre cei mai (re)cunoscuti autori din spatiul monahal de-a lung...
citeste mai mult

Cantitate:

Cunoasterea lui Dumnezeu la Sfantul Isaac Sirul, de Valentin Vesa - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

Unul dintre cei mai (re)cunoscuti autori din spatiul monahal de-a lungul timpului, cu o raspandire aproape universala in lumea crestina, si nu numai, este Sfantul Isaac Sirul sau Sirianul, episcop de Ninive, autor mistic al veacului al saptelea, care a apartinut Bisericii Siro-Orientale. Importanta deosebita a acestui autor este data de cel putin patru aspecte.

Primul si, socotim, cel mai de seama, este caracterul luminos si optimist al viziunii sale teologice. Arareori se intalneste in istoria Bisericii un autor care sa insiste atat de mult pe dragostea si mila lui Dumnezeu, pe care o asaza, pe de o parte, la baza intregii Iconomii divine - de la creatie la Intrupare si pana la existenta eshatologica - si fara de care nu poate intelege Iconomia divina, iar pe de alta parte, o socoteste drept unicul mijloc si calea imperiala prin care omul poate sa ajunga la cunoasterea lui Dumnezeu, lecturata si descrisa cu participare la viata lui Dumnezeu.

Autor:
Valentin Vessa
Editura:
Renasterea
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
978-606-607-091-1

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie