Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Ctitoriile Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Rasarit si Apus - album

Mai multe poze

Ctitoriile Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Rasarit si Apus - album
86,70 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

 Ctitoriile Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Rasarit si Apus - albume Libraria Bizantina

 

A aparut La Editura Basilica a Patriarhiei Romane volumul Ctitoriile Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Rasarit si Apus, coordonat de Pr. Florin Serbanescu.

 

„Anul acesta, 2013, se implinesc 1700 de ani de la adoptarea Edictului de la Mediolanum din anul 313 d.Hr., act crucial in istoria crestinismului prin care Sfantul imparat Constantin cel Mare (306-337 d.Hr.), in intelegere cu imparatul Licinius (308-324 d.Hr.), a acordat libertate de manifestare crestinismului, supus, pana atunci, unor indelungate si mari persecutii, incepute inca din secolul I d.Hr., pe vre­mea imparatului Nero (54-68 d.Hr.) si ajunse la apogeu chiar la inceputul secolului al IV-lea d.Hr., in vremea imparatilor Diocletian (284-305 d.Hr.) si Galeriu (305-311 d.Hr.).

 

Ca urmare a hotararii de la Mediolanum (astazi Milano) persecutiile anticrestine au incetat, Biserica si-a recuperat, odata cu libertatea vietii religioase, proprietatile ce-i fusesera confiscate si, mai mult decat atat, a inceput o intensa activitate de construire a numeroase locasuri de cult in toate partile Imperiului Roman dintre care cele mai insemnate sunt rodul initiativelor ctitoricesti personale ale Sfintilor imparati Constantin si Elena.

 

In semn de recunoastere a insemnatatii cruciale a Edictului de la Mediolanum in istoria crestinatatii, la propunerea noastra, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in consens cu atentia acordata acestui moment in intreaga lume crestina, a hotarat ca Anul 2013 sa fie considerat An Omagial al Sfintilor imparati Constantin si Elena.

 

Astfel, in intreaga Patriarhie Romana au fost organizate in acest an numeroase si semnificative manifestari menite sa cinsteasca memoria Sfintilor Imparati Constantin si Elena in constiinta Ortodoxiei Romanesti.

 

Intre aceste expresii de vie si pioasa cinstire a lor, inscriem si aparitia albumului de fata, „Ctitoriile Sfintilor imparati Constantin si Elena in Rasarit si Apus" me­nit sa contribuie la o mai buna cunoastere a edificiilor religioase construite cu spri­jinul Sfintilor imparati Constantin si Elena. Importantele ctitorii, a caror construire ei au initiat-o in cele mai semnificative zone ale Imperiului, s-au inscris in efervescenta constructiva generala inregistrata in intregul Imperiu Roman, inclusiv in zona Dunarii de Jos, a pamantului romanesc de astazi, la rascrucea dintre Imperiul Roman antic si inceputurile Imperiului Bizantin, dintre lumea pagana a antichitatii si noua civilizatie crestina.

 

Binecuvantam cu bucurie aparitia acestui album la Editura BASILICA a Patriarhiei Romane si felicitam pe autorii si colaboratorii care au contribuit la alcatuirea, editarea si tiparirea lui”. (Din Cuvantul inainte al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel)

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: Basilica

An aparitie: 2013

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-606-8495-49-1

SUGESTII