Criza la Moscova
de Simone de Beauvoir
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7174

24,09 lei

Criza la Moscova, de Simone de Beauvoir - carti fictiune autori francezi Libraria Bizantina Inspirat din vizitele pe care Simone de Beauvoir le-a facut, impreuna cu Jean Paul Sartre, in Uniu...
citeste mai mult

Cantitate:

Criza la Moscova, de Simone de Beauvoir - carti fictiune autori francezi Libraria Bizantina

Inspirat din vizitele pe care Simone de Beauvoir le-a facut, impreuna cu Jean Paul Sartre, in Uniunea Sovietica intre 1962 si 1966, Criza la Moscova este o poveste despre dificultatea comunicarii si dependenta in cuplu. Nicole si André, doi profesori universitari, pleaca intr-o calatorie la Moscova pentru a o vizita pe Masa, fiica lui André dintr-o alta casatorie.

Sumbra realitate sovietica il dezamageste pe André si declanseaza un moment de tensiune in cuplu. Nicole se simte neinteleasa si abandonata, criza conjugala obligand-o sa se repozitioneze fata de trecutul lor comun. Istoria individuala si cea colectiva se intrepatrund in acest microroman care constituie atat o radiografie a vietii in doi, cat si o marturie asupra Uniunii Sovietice din anii ’60. Simone de Beauvoir (1908–1986) a fost o personalitate prolifica: scriitoare, feminista, activista politic, teoreticiana, s-a preocupat indeaproape si de filosofia existentiala. Desi nu s-a considerat niciodata filosof, a avut o influenta remarcabila atat in existentialismul feminist, cat si in teoria feminista.

A scris romane, eseuri, biografii, o autobiografie, studii despre filosofie, politica si aspecte sociale. Al doilea sex , celebrul sau tratat publicat in 1949, reprezinta o analiza detaliata a opresiunii femeilor si un studiu fundamental asupra miscarii feministe mondiale.

Sursa: www.pandoram.ro

Autor:
Simone de Beauvoir
Traducere:
Viorel Visan
Editura:
Pandora
An aparitie:
2014
Nr. pagini:
104
Limba:
Romana
Cod:
978-973-1989-42-6

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie