Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Criza la Moscova

Mai multe poze

Criza la Moscova
24,09 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Criza la Moscova, de Simone de Beauvoir - carti fictiune autori francezi Libraria Bizantina

Inspirat din vizitele pe care Simone de Beauvoir le-a facut, impreuna cu Jean Paul Sartre, in Uniunea Sovietica intre 1962 si 1966, Criza la Moscova este o poveste despre dificultatea comunicarii si dependenta in cuplu.


Nicole si André, doi profesori universitari, pleaca intr-o calatorie la Moscova pentru a o vizita pe Masa, fiica lui André dintr-o alta casatorie.
Sumbra realitate sovietica il dezamageste pe André si declanseaza un moment de tensiune in cuplu. Nicole se simte neinteleasa si abandonata, criza conjugala obligand-o sa se repozitioneze fata de trecutul lor comun.


Istoria individuala si cea colectiva se intrepatrund in acest microroman care constituie atat o radiografie a vietii in doi, cat si o marturie asupra Uniunii Sovietice din anii ’60.

Simone de Beauvoir (1908–1986) a fost o personalitate prolifica: scriitoare, feminista, activista politic, teoreticiana, s-a preocupat indeaproape si de filosofia existentiala. Desi nu s-a considerat niciodata filosof, a avut o influenta remarcabila atat in existentialismul feminist, cat si in teoria feminista. A scris romane, eseuri, biografii, o autobiografie, studii despre filosofie, politica si aspecte sociale. Al doilea sex, celebrul sau tratat publicat in 1949, reprezinta o analiza detaliata a opresiunii femeilor si un studiu fundamental asupra miscarii feministe mondiale.

Sursa: www.pandoram.ro

Descriere

Autor: Simone de Beauvoir

Traducere: Viorel Visan

Editura: Pandora

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: 104

Limba: Romana

Cod: 978-973-1989-42-6

SUGESTII