Corespondente de la un colt la altul
de Viaceslav Ivanov, Mihail Gerschenson
(0 opinii)
Cod produs: C280

20,22 lei

Corespondente de la un colt la altul, de Viaceslav Ivanov si Mihail Gerschenson - carti eseistica Libraria BizantinaProtagonistii cartii – poetul si filosoful Viaceslav Ivanov (1866-1949) si...
citeste mai mult

Cantitate:

Corespondente de la un colt la altul, de Viaceslav Ivanov si Mihail Gerschenson - carti eseistica Libraria Bizantina

Protagonistii cartii – poetul si filosoful Viaceslav Ivanov (1866-1949) si filosoful si istoricul literar Mihail Gerschenson (1867-1925) – impart, in Moscova ravasita de teroarea rosie, aceeasi camera intr-un sanatoriu rezervat pentru „lucratorii stiintelor si literaturii“ si se angajeaza din unghere diferite ale camerei la un schimb epistolar despre rostul eruditiei, culturii, credintei si intrebarilor metafizice. Scrise intr-un limbaj nepretentios, dar autentic, aceste scrisori il fac pe cititor martor la intalnirea dintre un „realist si un nominalist“, dintre „un platonician si un rousseauist“.

O carte de referinta, pentru prima data tradusa in limba romana, apreciata de Martin Buber, in 1926, drept „un document al timpurilor noastre de importanta capitala” si de Ernst Robert Curtius, in 1932, ca „tot ceea ce s-a spus mai important despre umanism de la Nietzsche incoace“.

Autor:
Viaceslav Ivanov, Mihail Gerschenson
Editura:
Ratio et Revelatio
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
978-606-93522-5-0

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie