Constantin Brancoveanu - Zarnesti 1690
de Constantin Rezachievici
(0 opinii)
Cod produs: CIAR-2558

25,04 lei

Constantin Brancoveanu - Zarnesti 1690, de Constantin Rezachevici - carti istoria brancovenilor Libraria Bizantina Cartea de fata prezinta un Brancoveanu necunoscut chiar istoricilor, in pri...
citeste mai mult

Cantitate:

Constantin Brancoveanu - Zarnesti 1690, de Constantin Rezachevici - carti istoria brancovenilor Libraria Bizantina

Cartea de fata prezinta un Brancoveanu necunoscut chiar istoricilor, in primii doi ani de stapanire, care concentreaza insa principalele caracteristici ale intregii sale domnii, peste care literatura istorica ce ii este dedicata a trecut cu usurinta in cateva pagini cu caracter introductiv, desi materialul documentar al epocii este enorm, cum rezulta si din lucrarea de fata in care a fost folosit.

Atunci, in 1690, a fost momentul „astral” al domniei lui Constantin Brancoveanu. Respingand tratatul imperial de supunere, dar evitand un conflict cu generalii imperiali care strabateau Tara Romaneasca pentru a obisnui pe domn cu ocupatia austriaca, Brancoveanu a fost creierul cel care a conceput atunci in secret planul efectiv de a restaura principatul autonom al Transilvaniei, instalandu-l ca principe pe pretendentul Imre Thokoly cu sprijinul Portii, inlaturand astfel primejdia stapanirii imperiale in Transilvania si implicit de la hotarul Tarii Romanesti.

Autor:
Constantin Rezachievici
Editura:
Andreas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-606-8271-63-7

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie