Comèdii la portile Orientului
de Andrei Plesu
(0 opinii)
Cod produs: C351

Pret: 32,75 lei

Comèdii la portile Orientului, de Andrei Plesu, volum aparut la editura HumanitasCe inseamna, de fapt, Comèdii la portile Orientului? Inseamna mai multe: umor tonic, haz vehement, ochi criti...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Comèdii la portile Orientului, de Andrei Plesu, volum aparut la editura Humanitas

Ce inseamna, de fapt, Comèdii la portile Orientului? Inseamna mai multe: umor tonic, haz vehement, ochi critic fixat asupra subrezeniilor indigene, verva cotropitoare, limbaj luxuriant si un farmec al rostirii care nu se obtine din dictionare si compendii. Aveti de-a face, asadar, cu un volum de gala. Rostul lui e sa ne binedispuna si sa ne reconecteze la literatura pura. Caci, dincolo de eventuala lor miza pedagogic-moralizatoare, Comèdiile asta sunt: bucati sau mai degraba bucate literare, din care nu lipseste nici o mirodenie si care alcatuiesc un ospat inubliabil.

Andrei Plesu descrie o Romanie fara fard, dezbracata de sclipici si livrata cu toate scrantelile, ezitarile, boacanele, excesele si abdicarile ei postdecembriste. O Romanie haotica si deliranta, ambigua si abrupta, hazlie si inconsecventa. Un spatiu al candorilor si al coniventelor, al farafastacului pompos si al formei fara fond.

citeste mai mult
Autor:
Andrei Plesu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
9789735034672

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie