Cercetari filozofice
de Ludwig Wittgenstein
(0 opinii)
Cod produs: C571

45,28 lei

Cercetari filozofice, de Ludwig Wittgenstein, volum aparut la editura Humanitas„Il consider pe Wittgenstein un geniu filozofic, nu numai datorita marelui sau talent de a vedea neincetat esen...
citeste mai mult

Cantitate:

Cercetari filozofice, de Ludwig Wittgenstein, volum aparut la editura Humanitas

„Il consider pe Wittgenstein un geniu filozofic, nu numai datorita marelui sau talent de a vedea neincetat esentialul la o problema, ci si datorita fortei coplesitoare a mintii sale, a intensitatii gandirii sale, cu ajutorul careia merge spre temeiul intrebarilor si nu se multumeste niciodata cu ipoteze pur si simplu probabile.“ (Frank Ramsey)

„Wittgenstein era incapabil sa se declare satisfacut cu solutii bastarde si facile, el trebuia sa mearga pana la limita intelegerii. Se daruia pe de-a-ntregul acestei sarcini, traind intr-o stare de tensiune continua. Nici unul dintre cei care-i urmau cursurile nu se putea indoi ca el impingea pana la limita acest efort de vointa si de inteligenta. Era, la el, unul dintre aspectele unei onestitati inflexibile.“ (Norman Malcolm)

„Limbajul Cercetarilor filozofice este, de asemenea, remarcabil. Stilul este simplu si limpede, constructia propozitiilor ferma si libera... Forma este uneori cea a dialogului, cu intrebari si raspunsuri, uneori, ca in Tractatus, ea se condenseaza in aforisme. Se remarca o absenta izbitoare a oricarui ornament literar si a jargonului tehnic sau terminologic. Moderatia unita cu cea mai bogata imaginatie, impresia simultana data de continuitatea naturala si de intorsaturile surprinzatoare ne fac sa ne gandim la alte productii faimoase ale geniului Vienei. Schubert a fost compozitorul favorit al lui Wittgenstein.“ (Georg Henrik von Wright)

„Problemele sunt dezlegate nu prin producerea unei experiente noi, ci prin punerea laolalta a unor lucruri de mult cunoscute. Filozofia este o lupta impotriva vrajirii intelectului nostru cu mijloacele limbajului.“ (Ludwig Wittgenstein)

Autor:
Ludwig Wittgenstein
Traducere:
Mircea Dumitru, Mircea Flonta, Adrian-Paul Iliescu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
9789735039400

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie