Cele trei cuvinte ascetice
de Sf. Vasile cel Mare
(0 opinii)
Cod produs: CTP-1900

Pret: 10,11 lei

Cele trei cuvinte ascetice, de Sf. Vasile cel Mare - carti Sfintii Parinti Libraria Bizantina Cele trei cuvinte ascetice. Constitutiile ascetice. Epistole ascetice ..... in obstea manastirea...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

Cele trei cuvinte ascetice, de Sf. Vasile cel Mare - carti Sfintii Parinti Libraria Bizantina

Cele trei cuvinte ascetice. Constitutiile ascetice. Epistole ascetice ..... in obstea manastireasca toate sunt asezate cu desavarsita intelepciune, astfel incat sporirea duhovniceasca este inlesnita si atent calauzita, iar piedicile si pericolele spirituale sunt mai usor recunoscute si biruite. Pravila de rugaciune si paza neincetata a gandurilor, infranarea simturilor, ascultarea de un povatuitor virtuos si neingaduitor fata de patimi, munca dupa putere, straduinta dupa dobandirea blandetii si a bunatatii, toate il ajuta pe ascet sa cunoasca adevarul ca, de fapt, „sporirea sufletului este sporirea in smerenie"

( Cuvant ascetic, I, 10 ). In acelasi timp, acest fel de vietuire il pazeste pe monah de vatamarile aduse de orice fel de extreme(cf. Cuvant ascetic, II, 3). Rostul vietii ascetice este acela de a dobandi prin nepatimire "asemanarea vietii dumnezeiesti, ramanand pentru totdeauna in fericirea vesnica" ( Cuvant ascetic, II, 1 )

citeste mai mult
Autor:
Sf. Vasile cel Mare
Traducere:
Prof. dr. Iorgu Ivan
Editura:
Institutul Biblic
An aparitie:
2009
Limba:
Romana
Cod:
6422839001098

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie