Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Cele mai frumoase scrisori

Mai multe poze

Cele mai frumoase scrisori
21,19 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Cele mai frumoase scrisori alese de Dan C. Mihailescu

„...Dumnezeu sa-ti faca tie parte de vremuri mai bune la batranete. Noi am inceput cu veselie si sfarsim cu mahnire.“ (I. L. CARAGIALE)

„In cele ce urmeaza, veti gasi scrisori ce rivalizeaza valoric oricand cu momentele si schitele. Nu am operat tematic si nu am selectat in numele varietatii, ci am mers normal, pur si simplu cronologic, prin editia Corespondentei, urmarind nucleele si elementele definitorii ale personalitatii scriitorului: complexul originii modeste; ambitia ascensiunii sociale (artistice, financiare si politice deopotriva); mandria mestesugarului talentat, desfasurata inclusiv in dispret fata de tot ce inseamna exces teoretizant, biografic, universitar-academizant; amestecul temperamental de conservatism, relativism si versatilitate, de profunzime si superficialitate, de histrionism si egoism, de mizantropie, altruism, trepidatie nevrotica, obsesia nenorocului si nesatiul colatiunii.“ (Dan C. MIHAILESCU)

„Frate Barbule,
Am parasit amandoi de mici umilul acoperamant parintesc, si care dincotro – tu din prafaria Delei-vechi, eu din mocirlele Ploestilor – am pornit sub paza Unuia singur de sus. [...] Intai, ne-am inteles fara sa ne iubim; apoi, ne-am iubit fara sa ne-ntelegem; si tocmai tarziu spre batranete, dupa atatea lupte, am ajuns, dar biruiti, sa ne-ntelegem fiindca ne iubim – si sa ne iubim fiindca ne-ntelegem. Si sper ca si tu gandesti, ca si mine, ca intalnirea, apropierea si prietenia noastra a fost o favoare – eu cred, mare.“

Descriere

Autor: I. L. Caragiale

Traducere: --

Editura: Humanitas

An aparitie: 2012

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789735037130

SUGESTII