CD George Enescu Violonist
(0 opinii)
Cod produs: CDMC-014

28,07 lei

CD George Enescu Violonist, Soft Records - cd-uri muzica clasica Libraria Bizantina Nu mi-am parasit tara, am luat-o in mine (George Enescu) Nu mai doresc decat un singur lucru pe lume – sa ...
citeste mai mult

Cantitate:

CD George Enescu Violonist, Soft Records - cd-uri muzica clasica Libraria Bizantina

Nu mi-am parasit tara, am luat-o in mine (George Enescu) Nu mai doresc decat un singur lucru pe lume – sa traduc pana la ultimul ceas ceea ce freamata in mine, sa storc pana la ultima picatura sucul fructului salbatic pe care l-au copt anii. Atat timp cat traiesc vreau sa cant. Visez mereu, ascult fara a intelege, ma desprind de realitate compunand. Viata este un vis si visul este viata mea…. (G.Enescu)

Viata mea toata am pus-o in serviciul artei, iar arta mea e pusa la dispozitia lumii intregi. Lumea, insa, trebuie sa cunoasca tara mea asa cum e. Peste tot pe unde ma duc, nu uit ca aceasta e prima mea datorie. (George Enescu)

S-a ridicat dintre bunii moldoveni din partile de sus, pline de trecut si de poezie, un copil care a minunat pe cei mai mari cunoscatori ai unei arte pe care o avea din instinct. Si din copil s-a facut tanarul, vesnicul tanar, nou ca in ziua intaia, cand a infiorat strunele vioarei cu atingerea sufletului. (Nicolae Iorga)

N-am intalnit pana acum nici o alta faptura omeneasca atat de larg vazatoare, cu o asemenea vasta capacitate de cuprindere in timp si spatiu. Generatii de tarani vigurosi, de triburi aprige pareau concentrate in fiinta sa. Era daruit pentru vioara (Yehudi Menuhin).

Interpreteaza: George Enescu – vioara, Celiny Chailley-Richez – pian.

Sursa: http://www.softrecords.ro/index.php/album/violonist/

An aparitie:
2012
Limba:
Romana
Cod:
4075303500225

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie