Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

CD GEORGE ENESCU Simfonia a II-a op. 17 in la major. Orchestra Nationala Radio

Mai multe poze

CD GEORGE ENESCU Simfonia a II-a op. 17 in la major. Orchestra Nationala Radio
27,10 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

CD GEORGE ENESCU Simfonia a II-a op. 17 in la major. Orchestra Nationala Radio - cd-uri muzica clasica Libraria Bizantina

 

"Simfonia a II-a poate fi considerata ca una dintre lucrarile de deplina afirmare a conceptiei componistice enesciene, intr-o perioada in care realizeaza sinteza dintre national si universal, dintre elementele de sorginte folclorica si o gandire simfonica evoluata, de tip neoclasic. Interpretata doar o singura data in apropierea momentului incheierii sale, in 1916, la Bucuresti, cu Filarmonica, sub conducerea compozitorului, Simfonia a II-a a fost multa vreme absenta din repertoriul de concert, partitura urmand aventura ce a insotit trimiterea valorilor de patrimoniu romanesc la Moscova, in timpul razboiului. Dupa multe asteptari, Simfonia a II-a este readusa publicului, in perioada anilor ‘60, rasunand pentru prima oara la concertele Orchestrei simfonice a Radiodifuziunii, moment de reintegrare in viata spirituala a pretioasei mosteniri enesciene." (Grigore Constantinescu)

"Tiberiu Soare, dirijor sef al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania si dirijor al Operei Nationale Bucuresti, se impune in viata muzicala printr-un talent remarcabil, dublat de o permanenta preocupare pentru perfectiunea actului artistic. Format la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Tiberiu Soare a studiat arta dirijorala alaturi de Horia Andreescu, desavarsindu-si formarea artistica prin participarea la cursurile dirijorilor Adrian Sunshine si Alain Paris." (Noemi Beatrice Vidu).

Booklet bilingv (romana/engleza) – prezentari: prof.univ.dr. Grigore Constantinescu; Noemi Beatrice Vidu.

Sursa: http://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=4&cat=21&prod=1055

Descriere

Autor: --

Traducere: --

Editura: --

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 5948375002500

SUGESTII