CD George Enescu Plays Bach. Sonate & Partite
Cod produs: CDMC-008

CD George Enescu Plays Bach. Sonate & Partite

CD George Enescu Plays Bach. Sonate & Partite - cd-uri muzica clasica Libraria Bizantina Cea de-a patra restituire enesciana propusa de Soft Records se concretizeaza, iata, printr-o noua si ...

Pret: 48,38 lei

Cantitate:

CD George Enescu Plays Bach. Sonate & Partite - cd-uri muzica clasica Libraria Bizantina

Cea de-a patra restituire enesciana propusa de Soft Records se concretizeaza, iata, printr-o noua si captivanta configurare discografica a integralei Sonatelor si Partitelor pentru vioara solo de J. S. Bach , un veritabil model interpretativ polifonic, unde legatura organica dintre elementele de structura si culoare ale discursului se releva mai ales prin sensul emotional, sensibilitatea creatoare de atmosfera si complexitatea gandului original transpus in fapt artistic. Cu o atitudine estetica inconfundabila, determinata, fireste, de veneratia pentru marele cantor de la Leipzig.

A vorbi despre violonistul George Enescu – scriau mari muzicieni ai vremii – pare aproape imposibil. Pentru ca respectivul instrument, in mana maestrului, „ pierdea parca din continutul material, devenind mijloc de-a topi totul intr-un fluviu de sonoritati inaltatoare, cu o puritate de stil oglindita in infinite gradatii si cu o cantitate fonica inepuizabila ” ( G. Enacovici ).

Intro lume de tulburatoare frumusete a imbinarilor contrapunctice, il aseaza si Yehudi Menuhin , marturisind ca “ Enescu avea puterea de a intona fiecare nota de pe portativ ca si cum ar fi fost inventata din nou si sa il cante pe Bach astfel incat sa ii raspandeasca pretutindeni magia “. Sa fie mereu dinamic inlauntrul partiturii, suprapunand, uneori discret, alteori spectaculos, linii melodice pe care apoi sa le individualizeze si sa le intrepatrunda intro sublima simplitate a rostirii muzicale. Cu nebanuita forta de expresie, nascuta din acele previzibile dar si surprinzatoare contraste de miscare si caracter tipice respectivelor genuri baroce. Si astfel, sa dea impresia ca asculti ” nu o vioara, ci orga sau intreaga orchestra de coarde, uneori cu efecte de flaut si trompeta ” ( A. Alessandrescu ).

Asadar, o abordare aparte a Sonatelor si Partitelor bachiene fara acompaniament, considerata de numerosi critici drept un veritabil testament cultural in lumea Eutherpei, un act de generozitate a marturisirii violonistice si poate chiar o forma unica de interiorizare, de intimizare a spatiilor sonore … - Mirela Stoenescu -

Sursa: http://www.softrecords.ro/index.php/album/enescu-plays-bach-sonate-partite/

Limba:
Romana
Cod:
4075303500522

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua