CD George Enescu Destinul unui geniu
(0 opinii)
Cod produs: CDMC-004

28,07 lei

CD George Enescu Destinul unui geniu, Soft Records - cd-uri muzica clasica Libraria Bizantina Nu mi-am parasit tara, am luat-o in mine. George Enescu Enescu este absolutul prin care ii judec...
citeste mai mult

Cantitate:

CD George Enescu Destinul unui geniu, Soft Records - cd-uri muzica clasica Libraria Bizantina

Nu mi-am parasit tara, am luat-o in mine. George Enescu Enescu este absolutul prin care ii judec pe ceilalti. ( Yehudi Menuhin ) Enescu a fost cel mai impresionant fenomen muzical, de la Mozart incoace. ( Pablo Casals ) Enescu stia pe dinafara toate lucrarile compuse de Bach, primite in dar intr-o editie de colectie de la regina Romaniei, Elisabeta. ( Yehudi Menuhin ) Nu sfarsesti niciodata cu Bach; de o jumatate de secol el este painea mea de toate zilele si muzica sa este aceea a sufletului meu. ( George Enescu )

George Enescu a imbratisat muzica in multitudinea formelor posibile de traire si creatie: compozitie, interpretare (vioara, pian, dirijorat) si profesorat, toate subordonate unei conceptii unitare, exemplara prin profesionalism si concentrare a expresiei. ( Adrian Iorgulescu )

…”dincolo de pleoapele lasate, Enescu se intorcea spre acel orizont scump lui si noua, care se pierdea spre zarile Livenilor. In mana lui, delicatul Guarnieri gemea cu mladieri de scripca romaneasca ….” ( George Manoliu )

Perfectiunea, care ii pasioneaza atat de mult pe oameni, nu ma intereseaza. Ceea ce conteaza, in arta, este sa vibrezi tu insuti si sa-i faci si pe altii sa vibreze. ( George Enescu )

Sursa: http://www.softrecords.ro/index.php/album/destinul-unui-geniu/

An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
4075303590325

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie