Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Cartea deschisa a Imparatiei. De la Betleemul Nasterii la Ierusalimul Invierii (reeditare 2017)

Mai multe poze

Cartea deschisa a Imparatiei. De la Betleemul Nasterii la Ierusalimul Invierii (reeditare 2017)
54,95 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Cartea deschisa a Imparatiei. De la Betleemul Nasterii la Ierusalimul Invierii, de Valeriu Anania (reeditare 2017) - Editura Polirom

 

Studii introductive de Jan Nicolae si Vasile Gordon
Cronologie de Stefan Iloaie
 
„Dintre liniile de forta ale personalitatii Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania, cea de propovaduitor al Evangheliei are toate sansele nu doar sa-l descrie in profunzime, ci sa-l faca roditor in continuare, mult dincolo de orizontul prezentului.Cartea deschisa a Imparatiei reprezinta un autentic ghid catehetic nascut dintr-o urgenta pastorala, clamata adesea in agora noastra teologica, dar numai partial rezolvata: catehizarea liturgica a credinciosilor... Cartea Imparatiei ramine deschisa mostenitorilor catehezelor liturgice ale Mitropolitului Bartolomeu Anania.” (Jan Nicolae)
 
„In iconomia mintuirii, Nasterea si Invierea Domnului sint noutati absolute, care au rescris istoria si singurele care contrazic des invocatul adagiu din Ecclesiast «nimic nou sub soare» (1,9). An de an, reiterarea lor liturgica este marcata si de citirea scrisorilor pastorale primite din partea chiriarhilor, o veche si frumoasa traditie, in care geniul oratoric si scriitoricesc al Mitropolitului Bartolomeu a stralucit in chip aparte, timp de 18 ani. De altfel, toti cei care l-au ascultat predicind, in duminici si sarbatori, stiu ca el niciodata n-a urcat nepregatit treptele amvonului. Rezultatul? O admiratie unanima, la superlativ, inclusiv din partea adversarilor, fie eterodocsi, fie «casnici».” (Vasile Gordon)
 

Descriere

Autor: Valeriu Anania

Traducere: --

Editura: Polirom

An aparitie: 2011

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-46-2177-4

SUGESTII