Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Cararea Imparatiei

Mai multe poze

Cararea Imparatiei
110,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Cararea Imparatiei, Parintele Arsenie Boca - editura Charisma

 

Singura carte scrisa de parintele Arsenie Boca a fost „Cararea Imparatiei”, un volum de invataturi religioase la care preotul a lucrat intre anii 1946 si 1948. Arsenie Boca a daruit primele capitole ale cartii unui preot din Brasov, rugandu-l sa opreasca multiplicarea si publicarea manuscriselor, dar cererea nu i-a fost ascultata. Astfel au ajuns cunoscute publicului primele lucrari ale duhovnicului de la Prislop. STIRI PE ACEEASI TEMA Secretul lui Arsenie Boca: femeia care a stat 40 de ani langa el. Cutr... Arsenie Boca si prima minune de pe Muntele Athos. „Personajul misterio... Arsenie Boca si invatatura vietii: betia, curvia si mania distrug nerv...

„Cararea imparatiei” a fost singura carte scrisa de parintele Arsenie Boca. Volumul cuprinde peste 360 de pagini de invataturi si pilde si a fost conceput in anii 1940, in vremea in care duhovnicul se afla la Manastirea Brancoveanu din Fagaras. In 1946, dupa ce a finalizat scrierea primelor patru manuscrise, Arsenie Boca le-a daruit unui preot din Brasov, rugandu-l sa nu le publice, pentru ca aveau nevoie de reviziuire. Rugamintea nu i-a fost ascultata, astfel ca in anii urmatori, manuscrisele au devenit o sursa de inspiratie pentru un numar tot mai mare de autori, ori au fost publicate sub diferite forme.

Dupa moartea lui Arsenie Boca a vazut lumina tiparului editia revizuita a volumui „Cararea imparatiei”. Cartea a fost publicata cu ajutorul maicutei Zamfira Constantinescu, cea care i-a fost alaturi parintelui in ultimele patru decenii de viata. „Adunatu-s-au aci o seama de cuvinte, - raspunsuri la atatea lacrimi...

Si unele si altele se adunau la masuta sfintei spovedanii, unde mila lui Dumnezeu stralucea in ele, ca soarele in picurii de roua. Stralucirile acelea, prinse din lacrimi, impreuna le dam - Parinte si parinti - invataturi din vreme urmasilor, in neam si-n neam, ca sa nu mai orbecaiasca si ei in noaptea nestiintei si a lipsei de sfat, de unde vin toate relele care chinuiesc pe oameni, intuneca vremile si prea adesea crunta pamantul”, scria Arsenie Boca, in prefata volumului „Cararea imparatiei”.  

Iata cele mai frumoase pilde din cartea de capatai a duhovnicului Arsenie Boca: Un raspuns fioros Un invatator intalni un copil pe drum. Copilul era mic, nu venise la vremea de scoala si nu iesise printre oameni. -"Al cui esti tu?" -"Al dracului", - raspunse copilul. invatatorul incremeni. -"Cum te cheama?" -"Satana". -"De unde vii?" -"Din iad". invatatorul cerceta obarsia acestui raspuns fioros si afla lamuririle urmatoare: mama copilului se certa foarte des cu tatal lui care era betiv si-i zicea: "Ce-i drace, iar ai venit beat pe capul meu? La asta, tatal holba ochii, inclesta pumnii, si-un potop de injuraturi ii iesea pe gura. Copilul fugea speriat, plangand, in bratele mamei, dar mama-sa il alunga, zicand: "Fugi, satano, nu ma mai nacaji si tu in iadul asta de casa".

De aci a invatat copilul ca pe tata-sau il cheama "dracul", pe el "satana" si ca ei toti traiesc "in iad". Ce-i ce n-au necazuri Noua, toate necazurile ne vin de la greseli, nu de la Dumnezeu. El numai le ingaduie si spala cu ele vinovatiile noastre. Asa se face ca sunt oameni pacatosi care n-au necazuri. Acestia sunt cei de care zice David ca: "N-au nici o suferinta pana la moarte si sunt plini de sanatate; cu oamenii la ostenele nu iau parte si nu sunt supusi la batai ca si ceilalti oameni. Rad de toata lumea si graiesc de sus. Iata, necredinciosii huzuresc in lumea aceasta si-si aduna bogatii”. Nu fericiti, asadar, pe cei ce n-au necazuri in lumea aceasta. Caci, cunoscandu-i Dumnezeu ca n-au minte sa-i inteleaga caile, nu le mai randuieste o indreptare prin incercari in lumea aceasta, ci osanda in cealalta. Cei ce-si beau mintea Grozava expresie si adevarata cuvant cu cuvant.

Ne reamintim efectul hormonilor asupra scoartei cerebrale: excita spre poftele genezice. Exact acelasi lucru il face si alcoolul, sub orice forma si la orice grad de tarie; aprinde mintea spre aceleasi pofte. Nu suplineste insa nici un hormon in rolul lui binefacator, ci pe oriunde trece ameteste, arde si atrofiaza. Omoara alte milioane de celule nervoase si fire telefonice. Toate ispravile se trec la activ, intocmai ca mai sus si se transmit zestre parinteasca la copii. Mai grav: daca prea din tinerete se dedau flacaii la must, se intampla ca ajung neroditori. Glandele lor genezice se vor atrofia si vor produce niste celule incapabile de rodire. Sfarsitul betivului e sau in sant sau in casa de nebuni; iar sufletul in iad inca de aici. Urmasii lui - nu mai zic nimic, mila ma opreste; totusi mai am si o mila preventiva, pentru viitor, care ma face sa scriu. Furtuna in picuri de roua Nu stiu, vazut-ati aceste frumuseti simple ale diminetilor? Oglindesc soarele, ii rasfrang razele, oglindesc pamantul si-i atarna deasupra ca niste margeluse sclipitoare, in arcul unui varf de iarba. Kneipp, un preot bun, mai mult medic balneolog si bucatar milostiv al necajitilor, nu gasea alt tratament al epilepsiei, decat umblarea cu picioarele desculte cateva minute prin iarba, ca bolnavul sa-si reinvioreze nervii, scuturand la pamant si luand in picioare aceste buburuze de soare. Nu asta e furtuna; aseman numai constiinta cu picurii de roua. Caci de fapt, in sfera constiintei se rasfrang si se frang, se tulbura si se ciocnesc scanteieri de soare, cu fioroase luciri de pacura. Aci, in constiinta, se rasfrang ispravile pamantului.

Chemarea la Inviere Cand a trimis Mantuitorul pe cei doisprezece ucenici, deprinzandu-i la propovaduirea imparatiei Cerurilor, printre alte porunci, le-a dat si aceasta: "inviati pe cei morti". Porunca aceasta o avem si noi preotii, urmasii Sfintilor Apostoli, ucenicii de azi ai Domnului. Insa, nu pentru trupuri i-a fost grija Domnului, ci pentru sufletele moarte, pentru oamenii carora le merge numele ca-s vii dar, netraind invatatura crestina, sunt morti. A gasi in tine pe Hristos, temelia ta dumnezeiasca, si a cladi pe ea viata ta, asta e invierea ta din morti, inainte de invierea cea de obste.

Sursa: www.adevarul.ro

Descriere

Autor: Parintele Arsenie Boca

Traducere: --

Editura: Charisma

An aparitie: 2006

Detalii

Coperta: Cartonata

Dimensiuni: 22 x 30 cm

Nr. pagini: 358

Limba: Romana

Cod: 973-0-04122-9

SUGESTII