Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Caragiale dupa Caragiale. Arcanele interpretarii: exagerari, deformari, excese

Mai multe poze

Caragiale dupa Caragiale. Arcanele interpretarii: exagerari, deformari, excese
28,85 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Caragiale dupa Caragiale. Arcanele interpretarii: exagerari, deformari, excese de Angelo Mitchievici - carti critica literara Libraria Bizantina

 

 Am constatat ca dispunem de patru tipuri de „utilizatori” ai operei lui Caragiale, utilizatori pentru ca ei nu sunt doar critici literari, regizori, filozofi, istorici ai ideilor, ci si ziaristi, oameni politici etc. 

Al patrulea tip de utilizator este dat de cei care doresc sa ne vindece de Caragiale, sau mai precis, de caragialism ca exces, de interpretare si nu numai, prefigurand „despartirea de Caragiale” prin a-l reda literaturii, dimensiunii exclusiv estetice, dar si culturii din care provine. In acest sens, avem un minunat eseu al Monicai Lovinescu care vizeaza reintoarcerea lui Caragiale de dinainte de experienta totalitara, un Caragiale cititi in litera lui, in contextul care l-a generat. 

Dan C. Mihailescu realizeaza aceeasi punere in acord al operei cu timpul sau, dar si al nostru, evidentiind normalitatea si nu exceptionalismul, evitand excesele interpretarii pentru a descoperi un Caragiale om al cetatii si un Caragiale om al intimitatii, refugiat in texte mai putin frecventate.  

Descriere

Autor: Angelo Mitchievici

Traducere: --

Editura: Cartea Romaneasca

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-23-3071-5

SUGESTII