Cod produs: CDMPS-6838

CD Cantari din slujba Sfintilor Chiril si Metodie - Grupul Nectarie Protopsaltul

Autor: Grupul Nectarie Protopsaltul

CD Cantari din slujba Sfintilor Chiril si Metodie , Grupul Nectarie Protopsaltul Limba slavona a avut un rol de seama in viata biserica si lumeasca a romanilor pana in secolul al XVIII-lea. ...

Pret: 22,00 lei

Cantitate:

CD Cantari din slujba Sfintilor Chiril si Metodie , Grupul Nectarie Protopsaltul Limba slavona a avut un rol de seama in viata biserica si lumeasca a romanilor pana in secolul al XVIII-lea. in pofida acestui fapt, abia de scurta vreme Sfintii Chiril si Metodie – Luminatorii slavilor, traducatori ai Scripturii si inventatorii stramosului alfabetului chirilic – au primit un loc in sinaxarele romanesti.

CD-ul de fata este primul care cuprinde cantari din slujba Apostolilor slavilor, slujba alcatuita de parintele Gherasim Micraghiannanitul si tradusa de Sabin Preda, pastrand metrica originalului. Din cuprins: Sedealna I, dupa traditia constantinopolitana si cea a colivazilor.

Solo: Sabin Preda Peasna I a celui de-al doilea Canon al Sfintilor Chinonic de Petru Lambadarie, prelucrat de Anton Pann (fragment) Acest disc apare cu binecuvantarea Preasfintitului Siluan al Italiei, la implinirea a 111 ani de la zidirea bisericii Sfantului Nicolae din Sanremo, cu prilejul tarnosirii noului ei altar inchinat Sfintilor Chiril si Metodie.

Autor:
Grupul Nectarie Protopsaltul
Limba:
Romana
Cod:
6199

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua