Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Calatorie intr-un picior

Mai multe poze

Calatorie intr-un picior
23,12 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Publicat in 1989, Calatorie intr-un picior este primul roman scris de Herta Müller dupa ce a parasit Romania.

Irene, protagonista de 35 de ani a acestui roman, il cunoaste la mare pe Franz, un tanar turist german pe care il gaseste beat intr-o carciuma si il ajuta sa ajunga la hotel. Asteptandu-si actele pentru emigrare, Irene stabileste impreuna cu Franz sa se revada amandoi in Germania, dupa ce ea va fi parasit „cealalta tara“. La aeroport nu-l va intalni insa pe Franz, ci pe un prieten al acestuia, Stefan. Dupa mutarea in Berlinul de Vest, prin Stefan il cunoaste pe Thomas, un somer homosexual cu care reuseste sa comunice. Serpentinele amoroase, anxietatea generata de confruntarea cu birocratia hartuitoare pentru imigranti, analiza lucida a vietii de pe strazile metropolei si dorul de tara de origine atent tinut sub control sunt descrise intr-o proza concisa, minimalista, dar cu „o comoara de imagini de neuitat". (Publishers Weekly). O carte despre alienare, cautari si, mai ales, despre singuratate.

„O carte superba. Constiinta cea mai intima a Irenei – in care politicul a devenit cu totul personal – este magnific redata in aceste pagini.“ (The New York Times Book Review)

„Irene, personajul principal, pleaca din cealalta tara, din tara Dictatorului, in Vest... Herta Müller reuseste sa construiasca o naratiune in care fiecare cititor se simte apatrid si lipsit de aparare. Limbajul descrierilor este dur. Doar acolo unde lucrurile insesi sunt reci, scriitoarea isi ia libertatea unui limbaj poetic stralucit, fara a incerca prin acesta o evadare.“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Descriere

Autor: Herta Müller

Traducere: Corina Bernic

Editura: Humanitas

An aparitie: 2010

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789736893742

SUGESTII