Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Calatorie de nunta

Mai multe poze

Calatorie de nunta
24,03 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Calatorie de nunta, de Patrick Modiano - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina

 

Traducere din limba franceza de Elena‑Brandusa Steiciuc
 
Premiul Nobel pentru Literatura 2014
Calatorie de nunta (1990) se construieste in jurul cautarii identitatii si a reconstituirii memoriei, doua dintre temele majore ale operei lui Modiano. Ajungind la Milano, Jean B., un realizator de documentare in virsta de patruzeci de ani, afla pe neasteptate ca o femeie s-a sinucis chiar in hotelul unde s-a instalat el. Intrigat, descopera ca i-a cunoscut nu numai pe femeie, ci si pe sotul ei cu douazeci de ani in urma si misterul destinului lor ajunge sa-l obsedeze. Hotaraste sa mearga pe urmele acestei perechi care, in timpul razboiului, fusese nevoita sa se refugieze intruna din fata ocupantilor nazisti. Astfel, scoate treptat la iveala o viata secreta, plina de indoieli si incertitudini, petrecuta din ascunzatoare in ascunzatoare. Deconstructia cronologica a biografiei personajelor, la care Modiano exceleaza, lasa cititorului placerea de a reface parcursul liniar al existentei lor.

„La drept vorbind, nu mi s-a parut niciodata ca scriu romane, ci ca visez crimpeie de realitate pe care incerc apoi sa le potrivesc intr-o carte.” (Patrick Modiano)
  
„Un autor care da farmec unei lumi dezvrajite, care face sa incolteasca flori pe ruine.” (Paris Match)
 „Calatorie de nunta este o cautare, o enigma si o lamentatie, dar poate, mai presus de toate, este o meditatie asupra ispitelor si capcanelor memoriei. Modiano evoca o lume atit de delicata si de eliptica, atit de incarcata de nesiguranta.” (The Independent)

Descriere

Autor: Patrick Modiano

Traducere: --

Editura: Polirom

An aparitie: 2014

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Polirom

Cod: 978-973-46-5070-5

SUGESTII