Calatorie de nunta
de Patrick Modiano
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7474

Pret: 24,03 lei

Calatorie de nunta, de Patrick Modiano - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina Traducere din limba franceza de Elena‑Brandusa Steiciuc Premiul Nobel pentru Literatura 2014 Calator...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+

Calatorie de nunta, de Patrick Modiano - carti fictiune autori straini Libraria Bizantina

Traducere din limba franceza de Elena‑Brandusa Steiciuc

Premiul Nobel pentru Literatura 2014 Calatorie de nunta (1990) se construieste in jurul cautarii identitatii si a reconstituirii memoriei, doua dintre temele majore ale operei lui Modiano. Ajungind la Milano, Jean B., un realizator de documentare in virsta de patruzeci de ani, afla pe neasteptate ca o femeie s-a sinucis chiar in hotelul unde s-a instalat el. Intrigat, descopera ca i-a cunoscut nu numai pe femeie, ci si pe sotul ei cu douazeci de ani in urma si misterul destinului lor ajunge sa-l obsedeze. Hotaraste sa mearga pe urmele acestei perechi care, in timpul razboiului, fusese nevoita sa se refugieze intruna din fata ocupantilor nazisti.Astfel, scoate treptat la iveala o viata secreta, plina de indoieli si incertitudini, petrecuta din ascunzatoare in ascunzatoare. Deconstructia cronologica a biografiei personajelor, la care Modiano exceleaza, lasa cititorului placerea de a reface parcursul liniar al existentei lor.

„La drept vorbind, nu mi s-a parut niciodata ca scriu romane, ci ca visez crimpeie de realitate pe care incerc apoi sa le potrivesc intr-o carte.” (Patrick Modiano)

„Un autor care da farmec unei lumi dezvrajite, care face sa incolteasca flori pe ruine.” ( Paris Match )

„ Calatorie de nunta este o cautare, o enigma si o lamentatie, dar poate, mai presus de toate, este o meditatie asupra ispitelor si capcanelor memoriei. Modiano evoca o lume atit de delicata si de eliptica, atit de incarcata de nesiguranta.” ( The Independent )

citeste mai mult
Autor:
Patrick Modiano
Editura:
Polirom
An aparitie:
2014
Limba:
Polirom
Cod:
978-973-46-5070-5

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie