Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Calatoria elefantului

Mai multe poze

Calatoria elefantului
25,70 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Calatoria elefantului, de Jose Saramago, volum aparut la editura Polirom

 

Calatoria elefantului, roman aparut in 2008, relateaza voiajul epic al lui Solomon, elefantul, calatoria pe care a facut-o in secolului al XVI-lea, cind regele Joao al III-lea i l-a oferit in dar varului sau Maximilian, arhiduce al Austriei. Nu este un roman istoric, ci un amestec de fapte reale si imaginare, indemnindu-ne sa recunoastem realitatea si fictiunea ca fiind o unitate indisolubila – trasatura majora a tuturor marilor opere. Este, de asemenea, o reflectare asupra conditiei umane, cu umor si ironie, trasaturi ale viziunii autorului, nemilos de patrunzatoare, venind impreuna cu acea forma de infinita compasiune cu care Saramago percepe slabiciunile umane.  
 
„M-a fascinat ideea calatoriei elefantului, ca metafora pentru viata. Cu totii stim ca vom muri, dar nu si circumstantele...” (Jose  Saramago)
 
 „Cel mai interesant lucru, in Calatoria elefantului, este de fapt munca in sine cu ironia – de buna seama cathartica –, modul in care aceasta devine mecanismul narativ central al intregii aventuri de care are parte fenomenalul elefant Solomon.” (DiArio de Notícias)
 
„Protagonistul acestei istorii, in tacerea sa de pahiderm, sugereaza cumva ca oamenii nu s-au schimbat prea mult, in ciuda secolelor care au trecut de la extraordinara calatorie pe care Saramago o spune cu atita umor.” (El País)

Descriere

Autor: Jose Saramago

Traducere: Mioara Caragea

Editura: Polirom

An aparitie: 2010

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-46-1604-6

SUGESTII