Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Bucataria romaneasca moderna. 1001 retete

Mai multe poze

Bucataria romaneasca moderna. 1001 retete
24,09 RON

Disponibilitate: Nu este in stoc

Bucataria romaneasca moderna. 1001 retete, de Gina Frincu si Adrian Deliu - carti retete culinare Libraria Bizantina

 

Diversificarea gastronomiei romanesti s-a accentuat in Evul Mediu. Influentele orientale si slave au patruns puternic in obiceiurile culinare ale romanilor. Ulterior, au aparut influentele austro-ungare, cu precadere in partea de vest a tarii. 

In prezent, bucataria romaneasca a asimilat o serie de preparate specifice altor zone geografice. De aceea, am inclus in volumul de fata si numeroase retete frantuzesti sau intalienesti...

 

Alivenci

500 g branza de vaci, 4 oua, 3 linguri de unt, 4 linguri de malai, 2 linguri de faina, 2 linguri de smantana, sare

 

Doua linguri si jumatate de unt, amestecate cu un praf de sare, se freaca bine, adaugand treptat cele patru galbenusuri, dupa care se incorporeaza branza, smantana, malaiul si faina se omogenizeaza. Separat, se bat spuma albusurile, apoi se amesteca in compozitie. Se toarna totul intr-o tava unsa cu untul ramas si se da la cuptor, cam trei sferturi de ora, sa se rumeneasca. Se servesc imediat ce s-au scos de la cuptor, adaugand deasupra smantana, dupa preferinta. 

Descriere

Autor: Gina Frincu, Adrian Deliu

Traducere: --

Editura: Corint

An aparitie: 2008

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 978-973-7785-25-1

SUGESTII