Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Georgeta Filitti este librar pentru o zi - Miercuri, 18 noiembrie 2015, ora 19:00

Libraria Bizantina

De ani de zile vorbeste lumii despre istoria si povestile Bucurestilor, iar acum s-a hotarat sa incerce si altceva! Georgeta Filitti, istoric si formator in cadrul Fundatiei Calea Victoriei, devine librar pentru o zi la Libraria Bizantina miercuri, 18 noiembrie, la ora 19:00, unde va povesti despre nesfarsita comoara din spatele copertelor si despre istoria ce nu trebuie uitata.

Campania „Librar pentru o zi” a debutat in urma cu un an, in noiembrie 2014, si aduce in prim-plan oameni de cultura, muzicieni, actori, modele, toti manati de acelasi lucru: pasiunea pentru citit, intr-un efort colectiv de a reinvia dragostea oamenilor pentru cartile tiparite, care au pierdut tot mai mult din popularitate in iuresului revolutiei digitale. Douazeci de personalitati au raspuns pana acum apelului Librariei Bizantine de a readuce in atentia oamenilor importanta si frumusetea lecturilor de pe hartie.

Doctor in istorie al Universitatii din Cluj (1971), Georgeta Filitti s-a remarcat pe scena culturala romaneasca datorita carismei si umorului cu care a stiut sa isi imbogateasca activitatea academica. A sustinut in cadrul Fundatiei Calea Victoriei peste 70 de conferinte dedicate in special povestilor Bucurestiului de alta data, dar si familiilor boieresti, institutiilor de seama si cladirilor de patrimoniu inca existente in capitala si in imprejurimi. In 24 octombrie 2012 a fost decorata de Majestatea Sa, Regele Mihai I cu Medalia „Crucea Casei Regale a Romaniei” pentru „activitatea sa prodigioasa ca istoric al societatii, moravurilor si traditiilor intelectuale romanesti”, pentru „promovarea integrarii culturii si societatii romane in spatiul european, prin redescoperirea legaturilor permanente, umane, comerciale, juridice dintre estul si vestul european”, si pentru ca prin activitatea sa istorica „promoveaza cercetarea autentica, punand in fata adevarul istoric”.

Organizator:

Libraria Bizantina | Str. Bibescu Voda 20, sector 4, Bucuresti (langa Piata Unirii) | www.librariabizantina.ro

Partener principal: Fundatia Calea Victoriei | Str. Popa Soare 40, etaj 1, Bucuresti | www.fundatiacaleavictoriei.ro

Afis realizat de Laurentiu Midvichi.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!