Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Bisericile lui Stefan cel Mare. Carte cu CD

Mai multe poze

Bisericile lui Stefan cel Mare. Carte cu CD
62,61 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Bisericile lui Stefan cel Mare. Carte cu CD, de G. Bals - carti Libraria Bizantina

 

„O lucrare monumentala devenita o raritate bibliografica”, reeditata intr-o editie anastatica

Cele trei carti aparute la Editura „Karl A. Romstorfer”, „Bisericile lui Stefan cel Mare”, de George Bals, „Lazile de zestre din patrimoniul etnografic al Muzeului Bucovinei”, de Aurel Prepeliuc, si „Iasii in sec. XV-XVIII. Elemente de topografie istorica”, de dr. Catalin Hriban, au fost prezentate si comentate pe rand in prezenta unui public alcatuit, cu precadere, din istorici, muzeografi, studenti si cadre didactice de la Facultatea de Istorie si Geografie din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava.

Cartea „Bisericile lui Stefan cel Mare”, de George Bals, „o lucrare monumentala devenita o raritate bibliografica”, reeditata intr-o editie anastatica, „trateaza in ordine cronologica - asa cum a spus pr. Gabriel Herea, in calitate de istoric de arta -  bisericile ridicate de voievodul Moldovei incepand cu defuncta biserica de la Milisauti”.

Cercetatorul dr. in istoria artei Tereza Sinigalia, care a ingrijit cartea impreuna cu dr. Paraschiva Victoria Batariuc, a subliniat faptul ca lucrarea inginerului si arhitectului George Bals, editata in anul 1925, „sta la baza tuturor lucrarilor de istorie a arhitecturii care au aparut ulterior”, autorul („primul si singurul pana la ora actuala - cum a precizat pr. Gabriel Herea - care a incercat sa localizeze arhitectura moldoveneasca folosindu-se de semnaturile mesterilor pietrari”) fiind „un deschizator de drumuri” in domeniu.

„O carte de capatai pentru studiul lacasurilor de cult din Moldova”, cum a remarcat dr. Paraschiva Victoria Batariuc, a carei reeditare a devenit o realitate abia la a treia tentativa.

Descriere

Autor: G. Bals

Traducere: --

Editura: Karl. A. Romstorfer

An aparitie: 2012

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9786069332924

SUGESTII