Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Bine esti cuvantat Doamne. Meditatii - Parintele Petroniu Tanase

Mai multe poze

Bine esti cuvantat Doamne. Meditatii - Parintele Petroniu Tanase
10,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

IEROMONAH PETRONIU | BINE ESTI CUVANTAT, DOAMNE. MEDITATII. PRODROMU – MUNTELE ATHOS
EDITURA BIZANTINA, 2004

 

Extras I din Cuvantul inainteal Ieromonahului Petroniu


“Si a privit Dumnezeu la toate ce le facuse si iata erau foarte frumoase” (Gen. I, 31).


Urcam spre cimitirul manastirii cu un inchinator strain, venit la Sihastria. Era in toiul verii, in Iunie. De jur imprejur, un noian de verdeata, un covor urias impodobit cu multime nenumarata de flori, care imbalsamau vazduhul cu mireasma lor.


Oaspetele nostru se uita uimit, incoace si incolo, isi facea mereu cruce exclamand: Doamne, ce de flori, ce de verdeata, ce frumusete! Se inserase de-a binelea. Craiasa Noptii se ivi la orizont, iesind din marea Egee si isi incepu urcusul tot mai luminos pe firmamentul instelat, invaluind totul cu lumina ei tainica. Privighetorile din livada de maslini a schitului nu-si gasesc somnul: se intrec intre ele cu trilurile lor maiestrite, slavind pe Domnul.


Sus, in singuratatile muntelui, sihastrii isi inalta mainile spre cele sfinte si binecuvanteaza pe Domnul: “Cat s-au marit lucrurile Tale Doamne, toate cu intelepciune le-ai facut!”
Veniti sa ne bucuram de Domnul (Ps – 94)


Extras II din Ospat de taina(p. 73)


Praznicul de bucurie al mutarii la cele ceresti a Maicii Preacurate. Biserica este plina de credinciosi.
S-a tras dvera, s-au deschis sfintele Usi Imparatesti si preotul cheama: “Cu frica de Dumnezeu, cu Credinta si cu Dragoste apropiati-va!”
O ceata mare se desprinde din multime si inainteaza spre Sfantul Altar. In frunte, monahi din obste in mantii si cu camilafcele pe umere, apoi in randuiala, batrani, copii, barbati, femei, mame cu prunci in brate. Toti inainteaza incet, fiecare cu lumanare aprinsa in mana, in semn de evlavie fata de lumina cea neinserata, ca semn al luminii sufletesti cu care se apropie, al sufletului curatit de pacat si luminat. Cu fetele plecate si smerite, in reculegere deplina, soptind cu buzele marturisirea: “Cred, Doamne, ca Tu esti cu adevarat Hristos... Cinei Tale, fa-ne si pe noi partasi astazi...


Strana canta in surdina: “Trupul lui Hristos primiti si din izvorul cel fara de moarte gustati”.
Se bucura nespus Domnul Hristos!
E ziua de bucurie a mergerii la Cer a Maicii Preacurate si Dumnezeiescul ei Fiu a gatit ospat de Taina in cinstea Maicii Sale...

Descriere

Autor: Petroniu Tanase

Traducere: --

Editura: Bizantina

An aparitie: --

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 973-9492-58-4

SUGESTII