Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Biblie, Biserica, Traditie. O viziune ortodoxa, Georges Florovsky

Mai multe poze

Biblie, Biserica, Traditie. O viziune ortodoxa, Georges Florovsky
14,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

Biblie, Biserica, Traditie. O viziune ortodoxa de Georges Florovsky - Editura Reintregirea

 

Mesajul teologic al Parintelui Profesor Georges Florovsky (1893-1979), adresat contemporanilor sai este unul plin de actualitate, dar si un semnal de alarma pentru teologul veacului al XXI-lea. Este indeobste recunoscut ca precum veacurile trec si se succed unul dupa altul, tendinta teologiei este de a nu mai ramane in sabloanele traditionale evanghelice, ci de a devia in diferite alte directii, in functie de timpul si caracteristicile epocii in care isi duc viata toti teologii nostri.

Rostul principal al volumului de fata este de a tine acest indreptar si de a-l aduce in fata teologului care se pregateste sa slujeasca Evanghelia in fata credinciosilor sai in vremurile noastre de cumpana si de destula confuzie. Lectura parintelui Florovsky nu este o amagire sau o dezamagire, ci ofera solutii valabile celor care sunt interesati sa iasa afara din mult prea facila confuzie teologica existenta.

Accentul focal pe care parintele il pune pe aspectul ecclesiologic al dogmei si al intelegerii ei patristice (de aici legatura Biblie-Biserica-Traditie) face din randurile de fata o veritabila pledoarie spre intoarcerea la adevarata nuanta a tainei Bisericii intelese in spatiul ei de matrice pentru tot restul sarguintelor si nevointelor teologice. Le recomandam tuturor celor interesati de ele. Ele sunt ca o harta celor care se afla pe drumul cercetarii teologice. In ele se poate citi „taina Duhului coborat si salasluit intre noi pentru totdeauna”.

Descriere

Autor: Georges Florovsky

Traducere: --

Editura: Reintregirea

An aparitie: 2005

Detalii

Coperta: --

Dimensiuni: --

Nr. pagini: --

Limba: Romana

Cod: 9789737879226

SUGESTII