• Beau. deci exist. O calatorie filozofica in lumea vinurilor
    Beau. deci exist. O calatorie filozofica in lumea vinurilor

    Beau. deci exist. O calatorie filozofica in lumea vinurilor ...

Cod produs: C562

Beau. deci exist. O calatorie filozofica in lumea vinurilor

Autor: Roger Scruton

Beau. deci exist. O calatorie filozofica in lumea vinurilor, de Roger Scruton - carti filosofie Libraria BizantinaAdaptand dictonul cartezian „Cuget, deci exist“, polivalentul autor britanic...

Pret: 40,45 lei

Cantitate:

Beau. deci exist. O calatorie filozofica in lumea vinurilor, de Roger Scruton - carti filosofie Libraria Bizantina

Adaptand dictonul cartezian „Cuget, deci exist“, polivalentul autor britanic Roger Scruton isi propune sa recupereze potentialul filozofic si estetic cuprins in experienta vinului, dat uitarii de consumismul steril al zilelor noastre. Impartasindu-ne propria sa experienta, Scruton vorbeste despre viciile si virtutile alcoolului, aratand ca, baut cum trebuie, vinul largeste orizontul existential si social al individului.

In fata noastra se asterne viata unui impatimit al vinului, de la primele ispite din timpul studentiei la calatoriile sale in zone cu o indelungata traditie viticola din Franta, Spania sau Italia. Din acest periplu plin de pitoresc si poezie se desprind pe nesimtite o suma de intrebari filozofice, pe care autorul le adanceste in a doua parte a cartii. Aporiile ratiunii, constiintei si fiintei, prezentate prin recursul la mari filozofi occidentali si orientali, se rasfrang si asupra modului in care intelegem si bem vinul. Este experienta oferita de vin un fel de visare cu ochii deschisi sau asemenea artei? Scruton incheie cu un tur umoristic prin istoria filozofiei, spunandu-ne ce fel de vinuri acompaniaza cel mai bine lectura diversilor filozofi.

O carte ce ne va face sa luam in serios maxima „In vino veritas“.

Autor:
Roger Scruton
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2014
Limba:
Romana
Cod:
978-973-50-4454-4

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating: min           max
Continua