Batranul Alipie
de Vasile Kris
(0 opinii)
Cod produs: CTDB-2348

12,53 lei

Batranul Alipie. Raspunsuri la framantari cu privire la existenta lui Dumnezeu, de Vasile Kris - editura Egumenita. Cand am inceput sa citesc dialogurile, am ramas impresionat de duhul lor. ...
citeste mai mult

Cantitate:

Batranul Alipie. Raspunsuri la framantari cu privire la existenta lui Dumnezeu, de Vasile Kris - editura Egumenita.

Cand am inceput sa citesc dialogurile, am ramas impresionat de duhul lor. Uneori ma intrebam daca nu cumva acel manuscris era mai mult decat o carte duhovniceasca. Ajungand la Dialogul 65, am inceput sa inteleg duhul invataturilor Batranului Alipie. El spune acolo, adresandu-i-se Ecaterinei: „Daca materialistul tau nu este tipul de contestatar, pe care ti l-am descris, trebuie sa ai grija pentru ca majoritatea materialistilor si-au invatat bine lectia si se bazeaza pe o gramada de cunostinte lumesti, ce il pot descumpani pe un crestin obisnuit.

Nu este suficient sa ai cultura necesara pentru a-l infrunta, trebuie sa dai dovada si de multa intelepciune. As indrazni sa spun ca, la primele tale intrevederi cu el, va trebui poate sa-i dai dreptate. Acest lucru nu constituie un pacat, ci inseamna iubire, intrucat ceea ce va urma nu va fi deloc usor, daca il vei insoti pe calea cea ingusta a mantuirii. Pentru a avansa pe calea aceasta va trebui sa gasesti mereu pareri solide, pe care sa le impartasiti amandoi. Aidoma celui care, vrand sa traverseze un raulet, cauta pietrele ce ies la suprafata pentru a pasi pe ele, sa cauti si tu niste adevaruri mari si incontestabile, pe care sa le folosesti pentru a-l ajuta pe materialistul tau”.

Vasile Kris

Autor:
Vasile Kris
Editura:
Egumenita
An aparitie:
2013
Limba:
Romana
Cod:
60422636003035

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie