Livrare gratuita la cumparaturi de peste 150 de lei

livrarile se fac oriunde in Romania

Bine ati venit!

Aviatorul, Evgheni Vodolazkin

Mai multe poze

Aviatorul, Evgheni Vodolazkin
39,00 RON
Sau

Disponibilitate: In stoc

EVGHENI VODOLAZKIN | AVIATORUL
HUMANITAS FICTION, 2017


RAFTUL DENISEI – Colectie coordonata de Denisa COMANESCU
Carte publicat cu sprijinul Institului pentru Traduceri Literare (Rusia)
Traducere din limba rusa si note de Adriana LICIU


Extras – p. 222


Vineri [Nastia]
Azi-dimineata m-am trezit mai devreme decat cetateanul Platonov. M-am asezat turceste pe pat si m-am uitat la sotul meu, care dormea. Pe fata lui nu era seninatate, era suferinta.Buzele ii tremurau usor, si pleoapele. De ce? te intrebi. Dupa toate loviturile sortii si dupa toate pierderile – asa un happy-end. A gasit de toate: atentie din partea tuturor (dar ce spun eu – de-a dreptul glorie!), bani, chiar si pe Anastasia lui pierduta a gasit-o in mine.


Tare as fi vrut sa-l trezesc, dar n-am avut curajul. Ar fi trebuit sa explic ca, vasazica, el in somn... o explicatie de felul asta ar putea sa il traumatizeze. Si-asa Geiger imi atrage tot timpul atentia sa fiu cu bagare de seama cu el. Si nu l-am trezit, am stat si m-am uitat la el. O mana pe plapuma – firisoarele venelor, chiar sub piele: radioscopia asta are ceva copilaresc in ea. Si cand ma gandesc – e mana unui om de o suta de ani! Mana care ma mangaie.


Intr-un interviu dat unei reviste pentru femei am fost intrebata (intr-un interviu! eu!) in ce masura il apreciez pe Innokenti Petrovici ca barbat. O intrebare, bineinteles, de prost-gust. Am si raspuns ca intrebarea e de prost-gust, dar nu m-a m abtinut si am spus ca Innokenti Petrovici este, ca barbat, oho-ho!


Am stat ce-am stat, si pe urma m-am bagat din nou sub plapuma. Am inceput sa ma gandesc la vrute si nevrute. Ieri, de exemplu, mi s-a adresat un alt agent publicitar, care reprezenta un concern de mobila. Il ruga pe Platosa sa aduca la cunostinta opiniei publice ca preturile la mobila cresc peste tot vertiginos, dar ca la ei, de trei ani deja, sunt ca inghetate. Telespectatorul , in ideea comanditarilor, o sa prinda imediat curaj si o sa se apuce sa le cumpere mobila. Pentru acest anunt banal, lui Platosa I se ofera o suma de o data si jumatate mai mare decat pentru legume – am la ce sa ma gandesc. Si, oricum, mobila e mai onorabila decat legumele.

Descriere

Autor: Evgheni Vodolazkin

Traducere: Adriana Liciu

Editura: Humanitas

An aparitie: 2017

Detalii

Coperta: Brosata

Dimensiuni: 13 x 20 cm

Nr. pagini: 368

Limba: Romana

Cod: 978-606-779-205-8

SUGESTII