Aviatorul, Evgheni Vodolazkin
de Evgheni Vodolazkin
(0 opinii)
Cod produs: CFAS1-7257

Pret: 39,00 lei

EVGHENI VODOLAZKIN | AVIATORUL HUMANITAS FICTION, 2017 RAFTUL DENISEI – Colectie coordonata de Denisa COMANESCU Carte publicat cu sprijinul Institului pentru Traduceri Literare (Rusia) T...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)

EVGHENI VODOLAZKIN | AVIATORUL HUMANITAS FICTION, 2017 RAFTUL DENISEI – Colectie coordonata de Denisa COMANESCU

Carte publicat cu sprijinul Institului pentru Traduceri Literare (Rusia)

Traducere din limba rusa si note de Adriana LICIU Extras – p. 222 Vineri [Nastia]

Azi-dimineata m-am trezit mai devreme decat cetateanul Platonov. M-am asezat turceste pe pat si m-am uitat la sotul meu, care dormea. Pe fata lui nu era seninatate, era suferinta.Buzele ii tremurau usor, si pleoapele. De ce? te intrebi. Dupa toate loviturile sortii si dupa toate pierderile – asa un happy-end. A gasit de toate: atentie din partea tuturor (dar ce spun eu – de-a dreptul glorie!), bani, chiar si pe Anastasia lui pierduta a gasit-o in mine. Tare as fi vrut sa-l trezesc, dar n-am avut curajul.

Ar fi trebuit sa explic ca, vasazica, el in somn... o explicatie de felul asta ar putea sa il traumatizeze. Si-asa Geiger imi atrage tot timpul atentia sa fiu cu bagare de seama cu el. Si nu l-am trezit, am stat si m-am uitat la el. O mana pe plapuma – firisoarele venelor, chiar sub piele: radioscopia asta are ceva copilaresc in ea. Si cand ma gandesc – e mana unui om de o suta de ani! Mana care ma mangaie. Intr-un interviu dat unei reviste pentru femei am fost intrebata (intr-un interviu! eu!) in ce masura il apreciez pe Innokenti Petrovici ca barbat.

O intrebare, bineinteles, de prost-gust. Am si raspuns ca intrebarea e de prost-gust, dar nu m-a m abtinut si am spus ca Innokenti Petrovici este, ca barbat, oho-ho! Am stat ce-am stat, si pe urma m-am bagat din nou sub plapuma. Am inceput sa ma gandesc la vrute si nevrute. Ieri, de exemplu, mi s-a adresat un alt agent publicitar, care reprezenta un concern de mobila. Il ruga pe Platosa sa aduca la cunostinta opiniei publice ca preturile la mobila cresc peste tot vertiginos, dar ca la ei, de trei ani deja, sunt ca inghetate.

Telespectatorul , in ideea comanditarilor, o sa prinda imediat curaj si o sa se apuce sa le cumpere mobila. Pentru acest anunt banal, lui Platosa I se ofera o suma de o data si jumatate mai mare decat pentru legume – am la ce sa ma gandesc. Si, oricum, mobila e mai onorabila decat legumele.

citeste mai mult
Autor:
Evgheni Vodolazkin
Traducere:
Adriana Liciu
Editura:
Humanitas
An aparitie:
2017
Coperta:
Brosata
Dimensiuni:
13 x 20 cm
Nr. pagini:
368
Limba:
Romana
Cod:
978-606-779-205-8

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie